fredag 17 september 2010

Lövbiff m. äggula & krans av sardeller & rödlök

Det här receptet hittade jag i senaste numret av Icas egen tidning Buffé. Det var lagom avancerat att göra men kändes ändå lite lyxigt såhär på en fredag :)

Ingredienser (4 pers)
  • 8 fina skivor lövbiff
  • 1 liten rödlök
  • 8-10 sardellfiléer
  • 1 kruka basilika
  • 1 msk kapris
  • 4 äggulor
  • smör
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör såhär:
1. Ställ fram köttet 30 min före matlagningen så det inte är kylskåpskallt.
2. Skala och finhacka löken. Hacka sardeller och basilika. Blanda detta med lök och kapris.
3. Separera gulor och vitor från äggen. Lägg varje gula i en skalhalva. Låt dem stå kvar i äggpaketet medan du steker köttet.
4. Stek köttet hastigt på varje sida i 2 msk smör. Håll varmt. Salta och peppra.
5. Lägg köttskivorna två och två lite omlott på varsin tallrik. Gör en krans av sardellblandningen ovanpå, ställ i äggulan. Servera gärna med ugnsrostade tomater, kokt potatis och en grönsallad.

Jag halverade bara ingredienserna och skippade potatisen.



Äggulan häller man sedan över sardellblandningen och köttet. Det var jättegott och kändes väldigt fräscht. Allt på tallriken åts upp. Vi blev båda behagligt mätta :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar