söndag 29 augusti 2010

Jag knarkar böcker

Istället för socker knarkar jag böcker. Åtminstone nuförtiden. För några år sedan hade jag inga vidare matvanor, det mesta kom från kolhydrater och det märktes också på min fysiska hälsa. Idag är det exakt tre år sedan jag tog bort kolhydraterna ur min kost och började äta fett.

Dessa böcker har jag samlat på mig genom åren. Jag tycker om dem allihop, förutom Den perfekta träningsmaten av Paulun och en till kille. Det är för mycket kolhydrater och för lite fett i den. Blodsockerblues från 2004 av samma Paulun var den bok som fick mig att förstå vikten av att skära ner på kolhydraterna. Den har en alldeles egen speciell plats i mitt hjärta. :)

Boken som bloggaren Anna JD. Jacobsson gav ut för ett par år sedan ser ni till vänster. Jag fick den signerad av henne vid en träff i Vansbro i oktober förra året. Jag hade läst hennes blogg i flera år så det var otroligt roligt att träffa henne på riktigt.

Som ni ser har jag en uppsjö av böcker som är kostrelaterade, men ändå är det så många fler jag saknar! Ta till exempel Lars Wilssons bok Välfärdens ohälsa, Fett och kolesterol är hälsosamt av Uffe Ravnskov och Good calories Bad calories av Gary Taubes. Den sistnämnda har jag inte ens läst än.


Fredrik Nyströms bok Ät upp till bevis håller jag på och läser nu, så den finns inte med på bilden.

Har du någon favoribok inom kost och hälsa? Skriv gärna och tipsa!

4 kommentarer:

 1. Hej Dessi. Välkommen till bloggvärlden om god LCHFmat. Lycka till :)
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Kul med ny blogg Dessi!
  Sockerbomben av Bitten Jonsson var min ögonöppnare som fick mig att förstå varför jag reagerade som jag gjorde på socker och kolhydrater. Just nu läser jag Hjärnkoll på vikten av Martin Ingvar, den är intressant även om han förordar råris och olivolja framför smör.

  SvaraRadera
 3. Snygg blogg:-)! Jag gillar rosa/cerise, man blir glad:-)!
  /Veronica

  SvaraRadera