söndag 13 februari 2011

Smörigt

Såg lite nya smörpaket när vi var i affären idag. Ett trevligt och ett kanske lite mindre trevligt. Bregott har kommit med en sort som heter "Mindre". Första tanken var "Jaha, mindre av vaddå?". Det är som att skriva "Mer" på en korvförpackning. Mer kött? Mer fett? Mer gott?

Även om de flesta förstår att det är mindre fett i så är det ett konstigt namn. Mindre är ett negativt ord, vem tusan skulle bli lockad av att köpa produkten?Läser man sen på innehållsförteckningen ser man att huvudingrediensen är vatten och lite längre ner kommer modifierad potatisstärkelse. What?! Modifierad stärkelse borde inte finnas i någon produkt.

Bregott Mindre bra helt enkelt!Men det här ekologiska smöret tycker jag var en trevlig nyhet så det får kanske följa med hem vid senare tillfälle.

4 kommentarer:

 1. Har Änglamarks hemma nu, det är jättegott! :-) Även om inget slår Lindahls i mitt tycke, men det brukar få ligga kvar i hyllan då det inte är eko. :-(

  SvaraRadera
 2. Nja inte skulle jag köpa det iallafall :/

  SvaraRadera
 3. Uppmärksam som vanligt. Bra att du hjälper oss vanliga döda att välja rätt i matdjungeln.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Meh, och Bregott som var det enda som jag kunde tänka mig att ha på en smörgås eftersom det innehåller minst tillsatser av alla de där lådorna i affären. Och så går de och pajjar allt genom att göra som alla andra äckliga margarintillverkare! Kan de inte bara vara nöjda med att ha mutat in området "någorlunda vettigt fett som inte bara består av vatten och palmolja"? Jag fattar inte varför man ska göra fett som är mindre fett. Vill man ha mindre fett tar man ju mindre klick smör, inte en lika stor klick som innehåller mer vatten. Ja hujedamig.

  SvaraRadera