torsdag 23 juni 2011

Nya mål

Jag har funderat på mina mål och delmål, och under resans gång har dessa förändrats något.

Min viktresa från 71,3 kg har varit allt annat än spikrak. Jag har gått ner i vikt och sen gått upp ett par kilon, vilket egentligen är helt normalt om man i perioder äter mer kolhydrater än vanligt. Kroppen binder nämligen 3 gram vätska för varje gram kolhydrater du äter. Så har du "svullat" en dag och gått upp två kilo är det mesta av den vikten faktiskt inte fett utan vatten. Den vattenvikten blir du av med på ett par dagar om du äter som vanligt igen.

Det här är extra tydligt då jag kolhydratladdade inför Karlstad stadslopp. Jag märkte direkt på bilden i spegeln att jag lagt på mig vätska, jag såg större ut. Och visst var det så. Tre kilo hade jag ökat i vikt. TRE kilo. Det är väldigt mycket. Nu har jag ätit bra i tre dagar och alla de kilona är nu borta. Ett kilo om dagen. Är inte det fantastiskt?! :)

Nu är jag nere på 65 kg. Jag är varken tjock eller smal. Jag är i ett slags mellanläge och det har jag varit ett ganska bra tag nu. Det har varit svårt för mig att ens komma under 64 kg så den dagen välkomnar jag stort när den kommer.

Mitt första mål är att komma ner till 60 kg.

Delmålen ser ut såhär:

64 kg
62 kg
60 kg

Dessa fem kilon tänkte jag få bort nu under sommaren, men sen väntar även detta:

Mitt slutgiltiga mål:

55 kg

Mitt slutgiltiga mål ligger någonstans runt 55 kg. Det var på högstadiet jag vägde så lite sist så det är svårt för mig att veta om jag kommer känna mig nöjd. Är det för lite, för mycket? Svårt att säga. Vi får se :) Jag har dessutom mer muskelmassa nu. Hittade en bild som är ca 11 år gammal där jag väger runt 55 kg:En av de bästa sakerna med min viktminskningsmetod är att jag inte förlitar mig på att träningen ska fixa biffen åt mig. Det är helt och hållet kosten som sköter detta och jag tror inte det finns någonting som är så avgörande för en viktnedgång som kosten är. Och det handlar inte om att äta 600 kcal om dagen som många "crash-diets" går ut på. När de äter en kycklingfilé, två äpplen och en riskaka om dagen. Jag skulle aldrig palla det! Inte heller skulle jag palla att bara dricka Naturdiet. Jag skulle vara alldeles för hungrig. Det man dricker är nästan bara sockerlösning så det är inte så konstigt. Jag äter riktig mat med mycket näring som kött, fisk och ägg.Hungern sitter i hjärnan och hjärnan vinner alltid. Man måste banta med hjärnan och inte emot.

Det skulle vara kul med lite inspiration. Därför skulle jag bli jätteglad om ni ville länka till era favorit-viktbloggar! :)

5 kommentarer:

 1. Vilken skillnad!! Du var jättefin förut också och nu är du lycklig också, det syns på ögonen!!
  Här kommer mina favoritbloggar och någon har du ju säkert redan!

  http://varstafeta.shapemeup.se/

  http://fetmatillfitness.wordpress.com/

  http://livetoday.webblogg.se/

  http://stayfit.blogg.se/

  http://gymglam.se/

  http://blogg.mama.nu/olgas-blogg/

  Ha en fin midsommar! Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag tror absolut att du kommer gå ned till 55! Du lagar så fin och bra mat hela tiden, tycker själv att de e lite svårt att hitta en bra LCHF-balans, ibland blir de sockerfrosseri nästan varje helg och de skulle ja verkligen vilja sluta med. Så otrevligt när man bara fortsätter att pressa i sig trots att magen nästan sprängs -.-

  SvaraRadera
 3. Vad jag kan se på bilderna du lägger ut nu ser du i mina ögon helt normal ut =)

  SvaraRadera
 4. Trillingnöten: Tack för bloggtipsen! Massor av inspiration! :) Glad midsommar!

  Martina: Kul att höra! :) Mm.. känner igen det. Det blir lätt så för mig också, om jag inte bestämmer mig och är stenhård.

  Emma: Tack! :) Jag känner mig ganska normal numer men det finns en del att ta av fortfarande.

  SvaraRadera
 5. Det fixar du galant! Jag hejar på, såklart :)

  SvaraRadera