onsdag 12 januari 2011

"En halvmara är en baggis i jämförelse"

Ledig från praktiken idag, men suttit i ett annat jobbmöte ang. en hemsida som snart ska lanseras.

Åt bara lite frukost eftersom jag visste att lunchen skulle hamna tätt inpå. Åt lunch från en lunchrestaurang (stekt falukorv med sås och sallad, trist men det funkade). Det finns få saker som är så energislukande som att sitta i möten. Att springa en halvmara är en baggis i jämförelse.

Jag förstår de som behöver sina sockerkickar genom godisskålar och eftermiddagsfikor för att orka hålla igång. Och då menar jag inte att jag får sockerabstinens på min praktikplats, långt ifrån, men jag kan förstå att folk hamnar i den fällan.

Hur är det för er andra? Behöver ni äta något sött för att få upp energin om dagarna?

4 kommentarer:

 1. Förstår verkligen det jag med, när man har varit igång en hel dag och eftermiddagen kommer så visst är mellanmål bra för att få lite mer energi och blir lite mätt men den kickenergin som socker ger är svårt att få av något annat. Just nu så är det väldigt jobbigt då borttagande av allt sånt har gjort mig väldigt energilös men jag hoppas att det vänder, för man vill ju inte vara beroende av att ta något sött på eftermiddagen.

  Vad kul att praktiken går bra och vad duktig du är som har så många bollar i luften :)

  Peppkram

  SvaraRadera
 2. Går man på fikabrödet är det kört - garanterat koma! En kopp te eller kaffe gör mig ofta sällskap på möten, och i pauserna är fruktskålarna guld!

  SvaraRadera
 3. Nja, lite kaffe och en frukt på eftermiddagen tycker jag är lagom. Man vill ju inte bli för mätt och tung. Man jobbar sämre när man är för mätt.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jessica: Precis! Jag försöker upprätthålla en så jämn energinivå som möjligt, då behöver jag inget socker. Tack, du är för söt! :)

  Snorkkis: Haha ja jag skulle definitivt vara fast. Som tur är är de inga fan av sötsaker på min arbetsplats. Thank God! :)

  Mamma: Ja koffein brukar pigga upp mig rätt bra :) Men hur mätt man blir beror på vad man äter. Upplever aldrig att jag blir "för mätt" på LCHF :)

  SvaraRadera