torsdag 6 januari 2011

Styrketräning utan kolhydrater?Många hävdar att kroppen behöver en massa kolhydrater för att bygga muskler. Men hur är det med det egentligen? Rent logiskt borde det inte vara så eftersom tillgången till kolhydrater varit begränsad under vår utveckling.

Sid "Fitnessguru" Knutsson som äter lågkolhydratkost (det är han på bilden till vänster btw) ger svaret i en intervju hos Kostdoktorn:

Styrketräning på LCHF: Fitnessguru


High five!

Sids blogg

5 kommentarer:

 1. F--n du är så himla updated hela tiden, hur orkar du? Ska erkänna att jag är lite avundsjuk, men jag vet ju att du hjälper mig om jag frågar.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Mamma: Hahaha! Det är kul att hänga med bara :)

  SvaraRadera
 3. Ja kolhydrater krävs men kanske inte i mängder och särskilt inte snabba

  SvaraRadera
 4. wellnessfight: håller inte med, jag kör ganska ofta NCHF (no carb high fat) och kan träna tungt och även springa på den dieten, jag bygger muskler och ökar i styrka :D "There is no such thing as an essential carbohydrate" citat från blivande nobelpristagaren i medicin cynthia kenyon

  SvaraRadera
 5. Det är säkert individuellt hur man funkar på olika bränslen, men för mig var det en stor överraskning när jag körde LCHF första gången att jag kunde träna så pass hårt på minimalt med kolhydrater. Både styrketräning och tuffa konditionspass. Det är säkert optimalt för vissa att ha välfyllda glykogendepåer inför träning eller tävling. Men det betyder inte att alla alltid måste äta kolhydrater för att träna, som att det vore en total sanning.

  SvaraRadera