lördag 1 januari 2011

Nyårsafton 2010 - maten & fyrverkerierna

Igår var det full rulle hela dagen. Vi tog en morgonjogg i skogen och sen åkte vi och storhandlade för att göra snittar och dessert. Fredriks syster var snäll och hjälpte till.

Kvällen var så LCHF-vänlig som möjligt. Vi köpte mörk choklad och nötter som snacks och snittarna var i huvudsak lågkolhydrat. Det var jättekul att planera alla snittar och allt gick åt så att gästerna tyckte nog om det :)

Vi bjöd på nio olika snittar med lufttorkad skinka, färskost, lingongrova, mjukost med dillsmak, gravad lax, ölkorv, daddlar, oliver, köttbullar, minigurkor och brieost. Oliverna var fantastiskt goda! De som blev över åt jag som snacks när gästerna gått hem. Jag har aldrig gillat oliver, men just den här sorten var väldigt god. Så goda att de lockade mer än de söta daddlarna.

Till dessert gjorde vi mörk chokladmousse med smak av lite kokos och apelsin. Den skar sig lite i tillredningen så den blev "hård", men smakade gott ändå :) Recept från Monique!Vi spelade sällskapsspel "Med andra ord" där vi bl.a. skulle försöka förklara sidbena, Guantanamo och bilmässa. Vi spelade Wii och jag fick låna Leffans D7:a att fota lite med. Han gav mig också en lektion i olika objektiv.

Vid tolv-slaget gick vi ut på vår balkong där vi har utsikt över ett stort grönområde så vi kunde se fyrverkerier som skjöts från olika håll av stan. Fick några ganska bra bilder på det vackra skådespelet på Linköpingshimlen, men vill ni veta hur man får riktigt bra fyrverkeribilder så kan ni kolla in hos Blixman!2010 var året då jag flyttade in hos Fredrik, jag sprang min första halvmara och en rad andra lopp, jag köpte nya inlines och fann nöjet i att åka inlines med stavar, var med om tre olika bröllop, solade och snorklade på västkusten och besökte Smögen, då jag fattade vinken med minimalistisk löpning och köpte ett par FiveFingers, då jag fyllde 25 och sprang ett lokalt lopp för att fira den stora dagen och 2010 var det året vi till slut fick vårt nya fina kök! ♥

4 kommentarer:

 1. Åh, ser mysigt ut! Fina skålar :) Gott nytt!

  SvaraRadera
 2. AnLi: Tack! :) Fredrik fick dem i julklapp av sin svägerska. Gott nytt år!

  SvaraRadera
 3. Ni verkar ha haft det bra :)
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Ni har det då haft trevligt, kul.
  God fortsättning på det nya året.
  Kram

  SvaraRadera