måndag 17 januari 2011

Kesella-jakt!

Idag tog jag sovmorgon och fick dessutom sluta lite tidigare. Vad skönt! Det gjorde en enorm skillnad i energinivå.

Jag älskar kesella. Får jag inte min kvällskesella blir jag grinig. Så är det! Den har blivit min snuttefilt under den här resan kan man säga.

Men idag var den slut på vår affär som ligger precis nedanför vårt hus. Jag traskade bort till macken istället, men där fanns ingen kesella. Traskade då bort till Konsum (o)nära och där fanns det såklart. 15 kr/styck. Som hittat! Not. Hamstrade på mig fyra stycken (ungefär så många kan man köpa utan att verka galen).

Jag har upptäckt att kesella light innehåller 30% mer protein än vanlig kesella och det är jättebra då jag försöker få i mig så mycket protein det bara går. I vanliga fall är jag stor moståndare till lightprodukter, men i det här fallet tycker jag det funkar bra. Lightvarianten innehåller inga tillsatta konstigheter.

6 kommentarer:

 1. Hej tjejen! Härligt att läsa om dina framsteg! Ville bara kommentera detta med light och lätt, att som i lättmjölk/fil/yoghurt/kesella/kokosmjölk/mager hårdost har man bara tagit bort fett och INTE tillsatt något annat = kanon! Däremot i lightgräddsprodukter och lättcremefraishe har man tagit bort fett OCH tillsatt stärkelse (snabba kolhydrater) för att få samma konsistens som orginalet. Lite lurigt detdär. Fortsätt kämpa på! Heja heja! Kram

  SvaraRadera
 2. Mättar den 1% kesellan lika bra som den 10%-iga?

  SvaraRadera
 3. Sirpa: Tack! Jag brukar alltid äta fullfeta varianter av det mesta, för det smakar och mättar bättre. Men kesellan i det här fallet funkar lika bra :)

  Jenny: Nja det gör den nog inte.

  SvaraRadera
 4. Jag skulle precis kommentera vad Sirpa skrev. Light/lätt bettyder inte alltid dåliga. De har tagit bort bara massa extra fett.
  Jag äter jämt light kesella. Massa proteiner och inte så många kalorier.

  Hur äter du din?

  Jag använder det med allt!!

  kram

  SvaraRadera
 5. Coyntha: Om det är bra eller dåligt beror på vad man vill uppnå. Är det bara lite kalorier man vill få i sig eller vill man också bli mätt och tillföra kroppen viktiga byggstenar? Jag tycker inte att man ska vara rädd för fett :)

  SvaraRadera
 6. Det här kommer alltså dela kylen ännu mer. en rad med lightkesella och en med vanlig. Fuskigt det där med att fettintaget under lchf perioder inte verkar påverka Tobias ett dugg, han rasar som vanligt medan jag står och stampar.
  Då är det ju asbra med alternativ utan xanthangummi, modifierad stärkelse och skit, även om jag utan några som helst problem äter fullfettsversion.

  SvaraRadera