måndag 28 mars 2011

Entrecôte & nya jeansDen här middagen smakade extra bra efter en dags städande och fejjande hemma hos mamma och en eftermiddag på jeansjakt på stan. Mer om det senare.. Jag ÄLSKAR sparris! Jag skulle kunna äta bara sparris som en måltid. Vi brukar koka upp sparrisen och sen steka den lite snabbt i smör och ha lite flingsalt på. Det blir väldigt gott!

Jeansjakten så.. Jag gillar Esprit väldigt mycket då de verkar ha hajjat det här med kvinnliga former, men deras jeans är tyvärr inte av de hippaste slaget så där hittade jag tyvärr inget. Tog en snabbtitt på H&M, MQ och Sisters men hamnade till slut på JC. Där får man bra hjälp, de har många modeller och de lägger upp byxorna kostnadsfritt. Det tycker jag att fler butiker borde göra.

Jag hittade ett par ljusa jeans från Crocker med bootcut som passar min figur bra. Att hitta ett par jeans bland de tre första paren jag provar måste vara rekord. Jeans har alltid varit väldigt knepigt för mig att hitta. De kostade 599 kr, inte alls farligt för ett par jeans tycker jag. De sydde upp dem på en halvtimme.

Tänk er dessa med ett par snygga tygskor nu till våren. Fräscht! :)Det sägs att ungefär 1/4 av Sveriges befolkning äter kolhydratreducerad kost. På TV4 Nyheterna kunde man se mer om detta. Jag tycker det är bra att fler får upp ögonen för kolhydratreducerad kost. För varför ska vår kost bestå över hälften av något som inte är essentiellt? Dietisten Anna Ottosson håller dock inte med och säger att fettfobin bytts ut mot kolhydratfobi. Grejjen är att så gott som alla som testar att skära ner på pasta och bröd upptäcker att de blir så mycket bättre i magen av det. Just för att med de kolhydraterna kommer gluten, något som väldigt många är känsliga mot.

Många magar skulle må mycket bättre av att skära ner på livsmedel som innehåller gluten. Vill man sedan äta kolhydrater kan man välja till exempel potatis och bönor. Kolhydrater måste inte vara bröd och pasta. Jag skulle önska att debatten uppdaterades lite mer om detta. Att våra magar och tarmar inte har anpassats till gluten istället för att bara snacka kolhydrater i allmänhet.

Se klippet från nyheterna här:

4 kommentarer:

 1. Det är intressant men ack så tråkigt att dietister fortsätter hävda att det krävs en "balans" av näringsämnena trots att vi nu är så många som känner oss balanserade utan att äta kollisar.
  Det du skriver Dessi är intressant och jag håller med dig om hälsovinsterna med lchf inte bara handlar om mindre kolhydrater utan minst lika mycket på att kosten blir glutenfri.

  SvaraRadera
 2. Julia: Kul att du håller med! Snart hittar nog dietisterna rätt de också ;)

  SvaraRadera
 3. Håller helt med! Att skippa spannmål skulle alla må bra av, frisk i övrigt eller inte. Och o-6-proppade vegetabiliska oljor.

  Det är därför jag tycker det blir så konstigt med LCHF ibland, det kan vara (och är väl de flesta gånger iaf) ett väldigt bra val för hälsan. Men en LCHF där man knaprar finn crisp och flatbröd och low carb-bröd med rent vetegluten(!), och så köper mängder med oljebaserade färdiga majonnäser och bea-såser, då undrar jag om det egentligen blir så mycket bättre för hälsan i längden.

  SvaraRadera
 4. Dem maten såg super smarrig ut. Snygga jeans du köpte :)

  SvaraRadera