torsdag 3 mars 2011

Icas lättkvarg

Vi handlade på Maxi idag efter träningen med löparklubben och jag såg Icas egen lättkvarg i mejerihyllan.

Jag blev nyfiken!

Men det var ingen hit. Jag gillade den lättare konsistensen men smaken var ingen höjdare trots vaniljpulver och Stevia. Nej, det finns en gräns för hur mycket fett man kan ta bort innan smaken påverkas markant. Det är stor skillnad mellan 0,1% fett och 1% fett fastän man inte kan tro det.

Dessutom innehåller den inte mer protein än den jag brukar äta så då är valet givet.Obs! Vill tillägga sedan några undrat. Lättkesella äter jag för att den innehåller mer protein, inte för att jag är rädd för fett. Ni som läst bloggen ett tag vet ju att jag är värsta fettkramaren :) Jag äter ca 45E% protein, 40E% fett och resten kolhydrater och för att hålla den fördelningen är lättkesella the shit!

5 kommentarer:

 1. Varför äter du lättkvarg överhuvudtaget?

  SvaraRadera
 2. Frida: Det har jag skrivit ett flertal gånger i bloggen. Det är för att få i mig mer protein.

  SvaraRadera
 3. Även om du äter vanlig kesella så innehåller det väl lika mycket protein? Jag tror dessutom inte att det är bra när man försöker ta bort fettet i livsmedel. Kolla bara på mjölken, där måste man tillsätta A och D-vitamin bara för att dessa försvinner när man tar bort det naturliga fettet.

  SvaraRadera
 4. John: Nej lättkesellan innehåller 30% mer protein, och mindre fett. Jag går ner i vikt bäst av att äta en fördelning på ungefär 45E% protein, 40E% fett och resten kolhydrater. För att energifördelningen ska bli sådan krävs det att jag skär ner på fettet. Jag är väl medveten om att man inte bör äta lightprodukter och jag har skrivit många gånger att detta är ett undantag.

  SvaraRadera
 5. Ska man behöva vara 100% strikt och konsekvent (i detta fall undvika lättkvarg) bara för att man kör högfett vanligtvis, annars blir man ifrågasatt? Klart man kan käka lättkvarg om man känner för det.

  Ja hur som helst, jag tycker den där är god, men hade inte noterat att den är 0,1% jämfört med kesellas 1%. Tycker den blir godare efter en omrörning (blir krämigare) än att äta direkt ur burken.

  SvaraRadera