fredag 11 mars 2011

Oxfilé med trattkantarellsås & blomkålsmosIkväll har vi lagat mat tillsammans jag och min sambo. Det brukar bli bäst så :) Fredrik har skött köttet som tillagats snabbt i stekpanna och sen i ugnen. Jag har fixat sås, mos och smörstekt haricot verts.

Blodig oxfilé som ni ser. Köttet föll nästan isär i munnen och allt tillsammans smakade väldigt gott. Hade vi fått in det här på en finare restaurang hade vi varit mycket nöjda :)

Jag blev sjukt mätt! Blomkålsmoset var väldigt gott men samtidigt mäktigt. Det är perfekt substitut till potatismos och man slipper paltkoman. Man kokar bara blomkål tills det blir mjukt och så mixar man det tillsammans med en klick smör, salt och peppar. Man kan tillsätta lite grädde om man vill.

5 kommentarer:

 1. Mumma, det där ser fantastiskt gott ut!

  SvaraRadera
 2. Blomkålsmos är typ de bästa som finns! Du, helt offtopic men du är lite inne på synth/elektroniskt? Du ska inte på das boot (synthfestivalen på båt mellan sthlm å tallin)?

  SvaraRadera
 3. Håller med, ser väldigt gott ut.

  SvaraRadera
 4. Muuums vad gott det där ser ut! Nu måste jag ta mig iväg från datorn och börja med middagen innan jag hungrar ihjäl. :-P

  SvaraRadera
 5. Ser jättegott ut! Gillar själv också när köttet är riktigt blodigt. =)

  SvaraRadera