torsdag 24 mars 2011

Vad är socker för dig?

Igår kom sockerdemonen över mig och det enda enda som skulle lugna ner mig var godis. Jag tror många "unnar" sig en godisbit när det varit en tuff dag på jobbet eller vad det kan vara, och jag tror många inte ens reflekterar över det. Allra minst bloggar om det. Många tar säkert en fika på stan och äter den där muffinsen av bakomliggande orsaker. Socker lugnar, tröstar.

Jag försöker mota bort sockermonstret men när jag förlorat mot hans envishet känns det både skönt och oskönt. Skönt att fighten är över, skönt att bara kunna ge upp för en stund och sluta kämpa.

Vad är socker för dig? Uppåttjack eller neråttjack?

12 kommentarer:

 1. Socker är för mig helg och mys och belöning. I form av godis och snacks då. Och just nu när jag ammar och Lokes mage inte fixar att jag äter choklad eller dricker kaffe eller äter några andra bönor, blir jag helt obstinat.

  Det är ju för fasen choklad på ALLT godis man ska köpa. Det är bara segt och chips man fårmumsa påoch ärligt talat, det är inte alls lika gott som choklad, center och annat smaskigt ;)

  SvaraRadera
 2. Jag äter ofta godis för att fira något. Som att jag fått till en bra träning eller gjort något annat bra.

  Sen händer det ibland att jag äter bara för att man känner för det. Mycket tror jag är att man förknippar godiset med något positivt och avslappnade ungefär som fredagsmys fast när som helst.

  SvaraRadera
 3. Demoooooon!
  Jag minns inte när jag NJÖT av godis senast, det blir helt tvångsmässigt när jag trillar dit och äter det.. men som sagt, skönt när man väl bestämt sig för att sluta kämpa emot. fast sedan väldigt oskönt när man ätit alldeles för mycket :/

  SvaraRadera
 4. Både uppåt och neråt och allt mittemellan. Jag har också fallit av sockervagnen nu i veckan och som beroendeperson är det så jäkla svårt att hålla sig uppe! Tänkte bara en dag, men nu har det blivit tre dagar i rad...det är väl bara att kämpa på.
  Hoppas du kan hålla dig ifrån (om det är det du vill!)!

  SvaraRadera
 5. Oj, bra fråga. Måste fundera på saken.

  SvaraRadera
 6. äter gärna socker för att fira som någon annan skrev, typ "åh va bra de gick, nu blir de en ORDENTLIG fika" och då ska de frossas i pajer och allt möjligt. Socker gör saker och ting mysigare. Om man äter socker tillsammans så känns det som att man "gör någonting" och inte bara sitter och stirrar på varandra. Att äta socker är en glad aktivitet, en liten fest man har själv eller tillsammans med andra. Nu låter det som att jag äter massa socker, det gör jag inte alls! Jag är i ketos, jag aktar mig noga nu förtiden för att blanda ihop olika känslor med mat, det är verkligen helt fel. Mat ska vara mat, inte tröst eller nått annat.

  SvaraRadera
 7. Jag är inte så jättemycket för just godis. Chips är mer min grej. Men iaf. ibland känner jag att det vore gott med godis. Så köper jag lite karamellkungen eller nåt. Jag blir som full när jag äter godis, inte glass eller bullar, utan just godis, efter några bitar blir jag som när jag dricker alkohol. Sen somnar jag... Vi snackar varsomhelst och närsomhelst på dygnet. Och när jag vaknar är jag obotligt törstig! Så det är inte så ofta värt att köpa godis, Men ibland är det värt det! :)

  SvaraRadera
 8. Jag vill nästan uteslutande ha sötsaker när jag är trött. Hjärnan vet ju att den får en kick, och resten av kroppen också för den delen, om man äter något som är sött. Man lurar sig att vara uppe lite till med hjälp av lite socker. Det bästa är ju att gå och lägga sig och sova och att inte falla för frestelsen och kanske gå ner lite i vikt istället för att lägga till.

  SvaraRadera
 9. Lina: Håller med! Choklad är typ det godaste som finns.

  Fredrik: Ja du har ju en sund inställning till sött. Fusk! :P

  Annot: Så är det verkligen. Men sist köpte Fredrik godis åt mig och fick bestämma mängden och jag kan ärligt säga att jag för en gångs skull njöt och inte åt tills jag nästan spydde :P

  Isabelle: Usch! Så är det för mig med. Väldigt svårt att komma ur sockerträsket när man väl gett sig hän.

  Nattyxne: :)

  Martina: Ja visst gör det? Mycket känslor är förknippat med sött. Bio kan jag fortfarande ha svårt för, det är så invant i mig att jag ska äta ur en godispåse.

  Malin: Haha, ja det där med att somna har hänt mig ett par gånger på den senaste tiden. Jag blir helt yr och sen däckar jag. Helknäppt! :P

  Mamma: Det där med att gå och lägga sig har räddat mig många gånger :)

  SvaraRadera
 10. Helt klart belöning. Och stressmedicin. Och hetsätningstriggare icke att förglömma. Men ibland (sällan) bara gott. Just nu kör jag sockerfri månad i alla fall, skönt att bara köra rent nejtack och slippa fundera.

  SvaraRadera
 11. sv: men åh, tack ska du ha :) Bågarna har jag köpt på ett ställe som heter SmartEyes :)

  SvaraRadera
 12. Apropå ämnet, ramlade över dte här inlägget för någon dag sedan: http://sthlmaddict.wordpress.com/2011/03/24/nytt-mote-for-sockerberoende-i-stockholm/

  SvaraRadera