tisdag 12 april 2011

Ett litet steg framåt

Mitt bland bakande, trevligt umgänge och dekorerande har det funnits en känsla som jag antingen kan glömma att jag hade eller välja att uppmärksamma. Idag har alltså sötsuget varit jobbigt! Det är svinkul att pyssla och vara med och baka men så ska jag ju envisas med att smaka på grejjerna och min hjärna ropar "MEEEERAAAAAA!!!". Men man har väl lite karaktär och smäller ju inte i sig sin kompis bakverk innan det är klart liksom.. Men i mitt huvud var det redan kört och jag började planera vad jag skulle köpa för snask i affären på vägen hem.

Sötsuget försvann dock innan jag skulle hem och jag åt köttbullar med stekt fläsk och sill istället. En storfavorit hos mig. Får jag inte äta godis är det the next best thing. Det gäller bara att mota bort sockermonstret tillräckligt länge för att faktiskt gå hem och ställa sig och laga till detta istället för att ta den enkla vägen in i affären. Jag åt mina köttbullar och jag gjorde mina LCHF-snickers som jag bara kunde äta en bit av för sen mådde jag illa. Är fortfarande proppmätt och inte ett dugg sugen på godis eller nånting annat för den delen. Vissa sockerfria bakverk kan ju ge motsatt effekt till att stilla sötsuget, men inte dessa. Rekommenderar de verkligen om en craving kommer.

På ett sätt tycker jag att jag har svårare att stå emot sötsuget nu än tidigare. I vintras när jag gick ner 6 kg tror jag inte att jag hade en enda craving. Jag bloggade flitigt om viktminskningen och mina känslor då. Det var nytt för mig att äta mycket protein och det höll motivationen uppe. Idag tycker jag att det är svårare för kroppen vill ha fett och inte så mycket protein. Samtidigt vill jag få i mig lite kolhydrater för att hålla igång (eller för att orka med mina långpass på inlines främst), men det är lite klurigt att hitta kolhydratkällor som inte triggar mig. Har funderat på frukt men jag gillar inte frukt särskilt mycket och den söta smaken kanske triggar mig? Kanske mer rotfrukter men jag tvivlar på det då det krävs ganska stora mängder för att komma upp i de nivåer jag behöver. En morot innehåller liksom 4 g kolhydrater..

Har har något bra tips på glutenfria kolhydrater som jag kan äta innan träning?

6 kommentarer:

 1. Men vad skönt att du lyckades styra bort sockerbegäret, bra jobbat!!!

  SvaraRadera
 2. Martina: Tack! :D Jag kan inte kommentera på din blogg men jag tog till mig om det du skrev om schampo så jag har slutat använda det vid varje hårtvätt. Räcker oftast med att bara skölja igenom det :) Bra för håret och plånboken!

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat att mota bort suget!

  Funkar det inte att käka typ nötter innan träning? Hur mycket kolhydrater behöver det vara? Baka pones och äta med något kolhydratsrikt pålägg kanske?

  SvaraRadera
 4. Jag kände igen det där med att må illa efter en bit. Man känner sig jättesugen innan och efteråt så mår man så fruktansvärt illa.

  När jag har svårt att stå emot sockersuget så brukar jag tänka "Jag har kontroll över min kropp och tänker inte låta sockret ta över kontrollen!" Då brukar jag känna mig starkare och kan stå emot :)

  SvaraRadera
 5. Haha va härligt att höra! Mitt hår har blivit sååå mycket mindre torrt! Det börjar till och med se friskt ut och de har bara gått 4 dagar utan silikoner och sulfater^^

  SvaraRadera
 6. Kall kokt potatis kanske?

  SvaraRadera