måndag 4 april 2011

Runt Linkan på hjul!

Jag hade inte direkt planerat för ett långpass idag, det råkade bara bli så. Jag kan liksom inte sluta upptäcka stan på hjul och dessutom är det bra för framtida rundor om jag vet vart den bra och dåliga asfalten finns.

Åker man Haningeleden bort till Vidingsjö upphör cykelvägen efter ett tag och en grusväg tar vid. Googlade lite och kollade på kartor och tydligen var grusvägen bara 50 m lång så jag utforskade det hela. Mycket riktigt var där en grusväg som givetvis inte går att åka på så man får gå så gott man kan. Bra sopad asfalt uppdagade sig och jag kunde åka vidare.

Kom till slut till Ekholmen och försökte minnas kartan i huvudet om vart det fanns bra inlinesvägar. Hittade rätt nästan direkt, åkte under en tunnel och genom en skogsdunge. Sedan njöt jag av solen och vinden i ansiktet uppe på en hög bro:Jag är alltid försiktig när jag åker på nya vägar då jag inte vet hur vägen ser ut. På vissa ställen har man t.ex. grävt upp asfalten och fyllt igen med grovt grus och kommer jag åkandes i hög hastighet utan att ta sådant i beaktning kan det sluta rätt illa. Efter Ekholmen kom jag fram till Johannelund. Här slutade cykelvägarna och det kändes dumt och jobbigt att åka på undermåliga trottoarer som ockuperades av fotgängare. Här möttes jag också av en stark motvind som sedan skulle hålla i sig hela vägen hem.

Efter mycket möda och besvär kom jag fram till Hejdegården och jag åkte en bit längs Stångån och bort till Tornby. Här var motvinden som allra värst och jag började bli riktigt trött, det var otroligt jobbigt. Jag tog mig till Skäggetorp och åkte igenom Gottfridsberg där återigen asfalten är riktigt dålig och sen var jag slutligen hemma.Nu har jag iallafall utforskat inlinesvägarna lite mer och kan planera mina rundor bättre :) Undvika blåsiga dagar och ta med mig lite vatten och kanske något att äta för att höja energin vid dessa distanser.

Jag var ute i två timmar och 26,08 km med 80% av maxpuls i puls.

I förrgår åkte jag 11 km och igår sprang jag 7,5 km i skogen. 44,5 km på tre dagar är inte så tokigt!

2 kommentarer:

  1. helt underbara bilder, ser hur härligt ut som helst! Synd att det är så sjukt grusigt i göteborg annars hade jag dragit fram inlinesen nu!

    SvaraRadera
  2. Fina bilder!! Vad fin du är på den första bilden!
    Jag tycker det är så kul att du åker så fort!! Imponerad!

    kram

    SvaraRadera