måndag 18 april 2011

Inlineslägret i Motala (bildbomb!)

Buss 53 tog mig till Motala Sporthall där jag och resten av gänget samlades i ishallen vid femtiden på eftermiddagen. Vi åkte på en ospolad ishockeyrink där ca 50 glada åkare (både motionärer och elitåkare) samsades om plats. Det gick förvånansvärt bra att åka så många på den ytan och underlaget var ungefär så slätt det blir. Det var Motala AIF som arrangerade lägret och tränarna var mycket pedagogiska och proffesionella.

Vi tränade två timmar på fredagen och övade kurvteknik, överstegsåkning, slalom och annat nyttigt. Vid 20-tiden åkte vi till vandrarhemmet i Varamon där vi grillade korv och innan klockan slog 23 var vi i säng. Tidigt på lördag morgon gick vi upp, åkte in till sporthallen och åt frukost. De hade gjort specialfrukost för min skull med bl.a. stekt bacon. Under resten av lägret hade de lagat anpassad (glutenfri) mat till mig. Jag har ändå ätit lite kolhydrater (mer än normalt) men det har fungerat ganska bra. Det uppskattades stort att de engagerat sig! :)

Efter frukost tränade vi på att åka i klunga och även att byta position. Att åka i klunga betyder att man åker på led, tätt tätt efter varandra. Så tätt att man ska kunna peta den framvarande personen på ryggen. På det viset minimeras luftmotstånd och man kan åka långt och snabbt med mindre energiåtgång. Jag fick även testa på att leda en klunga vilket var en ganska häftig känsla :)

Efter lunch tog vi på oss löparskorna och joggade gemensamt bort till ett grönområde ca 1,5 km bort. Där tränade vi explosivitet genom att springa snabbt i uppförsbackar, olika vighetsövningar samt stafett.

På söndagen åkte vi inlines gemensamt bort till Bilprovningen där det var riktigt bra asfalt. Här fick vi träna kurvteknik samt köra korta och långa intervaller längs en bana som ställts upp med koner. Här kände jag att all överstegsträning gett mig väldigt mycket då jag kunde ta ligga i ganska hög fart men ändå ta kurvorna säkert. Det här är förmodligen det jag lärt mig mest under lägret.

På eftermiddagen fick jag låna en insexnyckel och bytte håll på mina hjul som hade blivit alldeles för slitna. Sen körde vi lite olika lekar, bland annat inlinesfotboll och vi testade hur långt vi kunde komma på ett enda överstegsskär. Det gäller att trycka ifrån så hårt man kan och sen ta ett översteg och glida iväg. Det var svårt och jag kom inte särskilt långt, men tack vare att vi gjorde många sådana övningar vet jag nu var mina svagheter ligger.

Under hela den här helgen har jag träffat många inspirerande personer (bl.a. Helena Gustafsson som jag lyckades få med på bild och en äldre man som under lägret hann fylla 70 år och som var vig och vital som vilken 20-åring som helst vilket visar att ålder inte är en ursäkt för att inte träna) och känslan att åka med andra inlinesåkare är verkligen häftigt. Jag har fått mycket utbyte och känner mig säkrare i min åkning än tidigare.

Helgen har bjudit på sammanlagt 10 timmars träning och åtskilliga mil på hjul. Finns ingen tvekan om att jag kommer tillbaka nästa år för det här var bland det roligaste jag gjort! :)


Jag leder en klunga i ishallen. Foto: Helena Gustafsson


Motala ishall


Varamobadet. Nordens största insjöstrand.


Vandrarhemmet. Jag sov med två andra tjejer :)


Påväg till Bilprovningen, lördag förmiddag.
Ulf Haases skena vek sig lite och ett hjul lossnade. Han åkte i backen som följd men klarade sig som tur är.


Helena Gustafsson och "Rolle" 70 år in action. Foto: Magnus Erikson
Helena Gustafsson och jag.


Hela det glada inlinesgänget! :) Foto: Magnus Erikson

4 kommentarer:

 1. Wow... jag blir så avis, de ser helt otroligt ut!

  SvaraRadera
 2. Martina: Häng med nästa år vettja! :D

  SvaraRadera
 3. Kul att du gillade lägret!
  Hoppas du kan tajma in något lopp i sommar!
  Karlstad stadslopp (10km) 18 juni
  Maraton-SM i Stockholm (finns nog även motionslopp på 21km där) 2 juli

  Lite mer info om Infinity-skon hittar du på: http://www.powerslide.de/en/racing/boots/infinity-race-boot.html

  Hoppas vi ses i sommar!
  //Helena

  SvaraRadera
 4. Det ser verkligen som ni hade superbra!! Jag förstår inte mycket om inlines och tekniken men det måste vara spännande!!
  Jag antar du lärde dig massor!
  Fina bilder Dessi!

  kram på dig.

  SvaraRadera