onsdag 11 maj 2011

Balans

Jag sitter på bussen ner till göteborg just nu och läser lite bloggar. Har köpt en kritvit blus och känner mig väldigt fin :-) Tycker ni ska läsa Sara på träningsglädjes inlägg om balans. Så kockrent! Hennes tankar översensstämmer så väl med mina. Speciellt biten om att det är lättare att utesluta viss typ av mat än att äta lite av den maten. Jag kan till exempel inte äta lite bröd. Då blir det alltid att jag äter mer än vad jag tänkt. Äter jag inget bröd är det däremot hur lätt som helst att avstå. Och jag äter inte längre strikt lchf utan jag har hittat en bra balans där jag kan äta det jag vill och ändå må bra. Jag skulle gissa på att det är någonstans runt 15-20E% kolhydrater, 50E% fett och resten protein. Med det här upplägget saknar jag ingenting, magen mår bra och jag mår mentalt bra då jag äter det jag vill och är sugen på. Till exempel fet lax med aioli till middag där jag kan njuta av fettet och inte få dåligt samvete för fett gör dig mätt och glad. Jag älskar också kesella med rabarbersmak och äter en om dagen. Har ni testat? Den är lagom söt och triggar inget sug hos mig. Tidigare var jag så inne på att bara äta protein och det fungerade bra till en början för jag tyckte att det var spännande med lite nytt och jag gick ner 6 kg på det viset. Men nu tycker jag det är trist att inte kunna äta sås och annat fett och gott så det är precis vad jag äter. Känner mig mycket gladare och är mätt hela tiden. Tänk vad man glömmer fort? Det är ju det här jag förespråkat i fyra års tid :-)
Published with Blogger-droid v1.6.5

6 kommentarer:

 1. Såg Kesella Rabarber i affären häromdagen för första gången och blev lite nyfiken, men orkade inte ens titta in innehållsförteckningen. Men jag ska köpa den nästa gång och testa. Tack för tipset.

  SvaraRadera
 2. Balans!! Det handlar precis om Balans!!!
  Vad kul att det går så bra för dig Dessi!! Din blus är supersnygg :)
  En fråga, hur menar du kesella med rabarbersmak? Rabarber saft eller hur då?
  Ha det jättebra i London!
  kram

  SvaraRadera
 3. Åh herregud va gott, den måste jag testa!

  SvaraRadera
 4. Härligt med nån som inte är "fanatisk" när det gäller kolhydraterna. Har själv testat allt från 0-MKT kolhydrater. Löp+styrketränar och TYVÄRR funkar det inte med för lite kolhydrater. Har tänkt att det är "fel" på mig, men blev så glad när jag förstår det finns fler som behöver lite mer kh för att slippa "släpa" sig fram i skogen....Tack för det!

  SvaraRadera
 5. Hur ligger Kesella med rabarber i kh och ingredignesmässigt?
  Så sugen att pröva om jag hittar. älskar kesella, älskar rabarber

  SvaraRadera