onsdag 25 maj 2011

Vikt vecka 3

(Ny)start: 65,9 kg
BMI: 26,4

Nu: 64,2 kg
BMI: 25,7
Veckans resultat: -0,5 kg

Bukmått: 89 (90) cm

Totalt sedan 4 maj 2011: -1,7 kg
Totalt sedan november 2010: -7,1 kg (-10% av kroppsvikten)

Trodde jag skulle få se 63:an idag men det får vänta ett tag till. Minus ett halvt kilo den här veckan är bra med tanke på hur lite jag tänkt på viktnedgång. Jag har ätit gott och hållt mig mätt och inte räknat kalorier eller fördelning av makronutrienterna. Jag känner mig väldigt avslappnad och tänker inte så mycket på hur jag ska äta för att minska i vikt, jag äter bara det jag känner för (vilket automatiskt blir LCHF-liknande kost) och viktminskningen kommer ändå.

Jag har också valt att ta med måttet runt magen (buken) för att på så sätt veta om det är fett som försvinner. Om jag ökar i vikt någon vecka kan jag ganska lätt se på magmåttet om jag är svullen eller inte. Jag svullnar av för mycket (och fel sorts) kolhydrater och dessa binder även vätska som leder till tillfällig viktuppgång. Så: svullen mage = ätit för mycket kolisar = viktökning pga vätskeansamling.

Den här veckan har det dock varit lugnt på den fronten och jag har minskat 1 cm runt magen sedan förra mätningen i torsdags.

3 kommentarer:

  1. Shit, vilket resultat!!!! Smart mäta magen, jag är också en sån som samlar på mig massa vatten om jag äter fel kolhydrater.

    SvaraRadera