onsdag 4 maj 2011

Drinkexperiment

Jag drack en kaseindrink gjord på ca 400 g mellanmjölk och 30 g pulver. Jag brukar ta en proteindrink till frukost eftersom det går snabbast men jag brukar bli rätt bra hungrig strax innan lunch. Vi får se hur detta står sig, kasein ska ju mätta bättre än (vanligt) protein.

Uppdat: OK. Jag drack min kaseindrink ca kl 08 imorse. Sen hade jag en lunchdejt med Theresa och blev hungrig vid 13:30-snåret. Då knorrade det rejält i magen. Tog en drink till lunch ca kl 14. Theresa som är en liten sockerjunkie precis som jag fick smaka och den fick mycket väl godkänt :) Kommer förmodligen stå mig till kl 18-19 ikväll.

11 kommentarer:

 1. Jag har också målet den 21 maj. Det är 17 dagar dit! :)

  SvaraRadera
 2. Det går bra för dig ser det ut som! Ska du med på bloggträff den 4 juni? :)

  SvaraRadera
 3. Kasein är ju också protein, till och med huvudbeståndsdelen i mjölkprotein (vassle). Dock är det ett långsammare protein än vassle. :) Hoppas det får bra för dig, funderar själv på att köra nåt liknande nu när jag bara har några få kilon kvar som inte vill försvinna.

  SvaraRadera
 4. Anna: Jag kommer! :)

  Jennie (alskatraning): Så var det ja! :) Kan annars rekommendera den här sorten smakmässigt. Mycket god.

  SvaraRadera
 5. Vad spännande att höra hur det funkar!
  Var det gott?

  :)

  SvaraRadera
 6. Coyntha: Ja det var väldigt gott. Sen kan man ta mindre vätska och göra en pudding som tydligen ska vara väldigt god. Tänkte testa det ikväll :)

  Kolla här:

  http://www.mmsportsforum.se/recensioner-19/body-science-casein-100%25-milk-protein-double-chocolate-almond-589/

  SvaraRadera
 7. Jag räknar att 1 portion är 30g (en skopa) och att man kan häva i sig max 5 på en dag utan att sprängas. Men jag har förstått att inte alla blir lika mätta på protein, men eftersom detta bryts ned så jäkla långsamt så tycker jag att de flesta borde bli dödsmätta :))

  SvaraRadera
 8. Läste kasslerdrink först...
  Låter spännande, får kollas upp!

  SvaraRadera
 9. Vad spännande! Hoppas det mättade längre då :)

  SV: Jaa, Lidingöloppet är säkert väldigt roligt men lite för långt för mig just nu! En sak i taget :)

  SvaraRadera
 10. Hmm. att gå från 8 till 14 e rätt bra jobbat.. självklart nyfiken även om sambon anser att proteinpulver är dumheter då vi ändå äter så pass mycket protein..
  Men blir så klart nyfiken (då jag också läser Räkan's blogg)

  SvaraRadera
 11. Hanna: Ja det var rätt länge :) Jag skulle nog aldrig dricka proteindrinkar om det inte var så att jag ville ner i vikt. Ser ingen poäng med det egentligen då jag liksom du äter rätt bra med protein annars :)

  SvaraRadera