fredag 17 september 2010

Gudomlig fredagsdessert ♥

Det här är utan tvekan den godaste dessert jag vet. Den slår de flesta sockerdesserter jag provat. Och jag vet att en del kanske tycker att jag borde hålla mig ifrån desserter, även om det inte är socker i dem, pga den söta smaken. Kan hålla med om att det blir desserter lite väl ofta, men jag mår bra och livet är lite roligare med dem :)

Vill man inte använda sötningsmedel (även om det finns bra sådana, t.ex. Stevia) och inte är känslig för socker som jag är kan man använda lite vanligt socker. Vaniljsockret är frivilligt. Det är 1 tsk till 2-5 st portioner så det är väldigt lite.

Vaniljpannacotta med mascarpone är detta iallafall och är helt gudomligt! Jag vet inte hur jag ska förklara smaken, men man kanske man likna den vid vaniljhjärtan?

Ingredienser (två stora portioner eller 4-5 st mindre, vi använde lite mindre skålar den här gången och det räckte till 5 st portioner)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mascarpone
  • 1,5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång eller motsvarande äkta vaniljpulver
  • ev. lite vaniljsocker (1 tsk)
  • sötning efter smak och tycke

Gör såhär:
1. Häll grädden i en kastrull
2. Tillsätt gelatinet
3. Skrapa ned vaniljstängerna
4. Koka upp och koka sen vidare på svag värme i ca 15 min.
5. Häll i mascarponeosten och låt den smälta i vispgrädden.
6. Häll sedan upp det i små glas och låt kylas i några timmar.
7. Garnera med hallon

NJUT!

1 kommentar:

  1. Såg gott ut!! =) Försöker hålla mig från sött såhär i början nu för jag vet hur lätt jag trillar dit och överäter annars! Måste få nån slags balans :)

    SvaraRadera