Vill man inte använda sötningsmedel (även om det finns bra sådana, t.ex. Stevia) och inte är känslig för socker som jag är kan man använda lite vanligt socker. Vaniljsockret är frivilligt. Det är 1 tsk till 2-5 st portioner så det är väldigt lite.
Vaniljpannacotta med mascarpone är detta iallafall och är helt gudomligt! Jag vet inte hur jag ska förklara smaken, men man kanske man likna den vid vaniljhjärtan?
Ingredienser (två stora portioner eller 4-5 st mindre, vi använde lite mindre skålar den här gången och det räckte till 5 st portioner)
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl mascarpone
- 1,5 gelatinblad
- 1 vaniljstång eller motsvarande äkta vaniljpulver
- ev. lite vaniljsocker (1 tsk)
- sötning efter smak och tycke
Gör såhär:
1. Häll grädden i en kastrull
2. Tillsätt gelatinet
3. Skrapa ned vaniljstängerna
4. Koka upp och koka sen vidare på svag värme i ca 15 min.
5. Häll i mascarponeosten och låt den smälta i vispgrädden.
6. Häll sedan upp det i små glas och låt kylas i några timmar.
7. Garnera med hallon
NJUT!
Såg gott ut!! =) Försöker hålla mig från sött såhär i början nu för jag vet hur lätt jag trillar dit och överäter annars! Måste få nån slags balans :)
SvaraRadera