tisdag 21 september 2010

Ingen paltkoma?!

Idag har jag kolhydratfyllt kroppen! Har ätit mer kolhydrater än vad det är tänkt senare för jag märkte att en portion gröt inte gjorde någon skillnad. Så på eftermiddagen kilade jag ner på stan och besökte ett nyöppnat gym tillsammans med min sambo (känns fortf. ovant att säga så, om man är sambo är man ju vuxen, läskigt!). Det var jättefräscht därinne och gymmet bestod av tre plan; ett entréplan, ett plan för gruppträning och en plan för styrketräning och spinning. I duscharna hade de dessutom gratis schampo och balsam från Redken = stort plus. Tänk vad skönt att slippa kånka runt på sånt. Det är sån service som kan avgöra val av gym. Läs mer på min löparblogg!

Sen provade jag lite träningskläder peppad som jag var. På Stadium hade de ett bra erbjudande där man fick byxor, linne (rosa, svart eller turkost i funktionsmaterial) och gymskor för 899 kr. Alltihop från Nike. Jag provade byxorna, väldigt sköna! Och jag har svårt att hitta bra träningsbyxor, för allihop skär in i magen på ett eller annat sätt. Men inte dessa. Jag väntar på pengar från mobilpengar.se dit jag skickat in min gamla mobiltelefon, och så fort jag fått de pengarna ska jag kika närmare på erbjudandet :)

Efter fönstershoppingen tog vi en fika på Wayne's där jag beställde focaccia med kyckling och soltorkade tomater. Jag fick en stor tallrik med två stora grillade brödbitar med kycklingröran mellan. Funderade ett tag på hur jag skulle orka äta upp allt det utan paltkoma men det gick vägen! Trodde dessutom att kroppen skulle göra mer uppror än vad den gjorde. Inga gaser, ingen körande mage. Lite slem i halsen som jag alltid får av att äta snabba kolhydrater, men annars ingenting särskilt. Jag är fortfarande ohungrig nu efter 4,5 timmar så jag behöver nog inte äta någonting mer idag.

Tog en bild på spektaklet. Kanske den första och enda bild på en fet kolhydratsbomb som jag publicerar i den här bloggen haha! :)Så min strategi idag har varit att fylla på mina glykogenlager som varit helt tomma i över fyra veckor.

Imorgon tänkte jag inleda mina två veckors provträning på gymmet jag var på tidigare idag. Jag hoppar direkt på de fria vikterna! Fast hur var det nu man gjorde? Förra året tränade jag rätt mycket på gym, speciellt under sommaren. Jag delade in kroppen i olika muskelgrupper och tränade två muskelgrupper per pass. Nu minns jag dock inte hur det upplägget såg ut, men jag ska leta upp det!

Förresten!

Följ min blogg med bloglovin!

4 kommentarer:

 1. den såg väldigt smaskig ut!!

  SvaraRadera
 2. Gott! Tycker inte det är fel att ge kroppen en kick då och då. :)

  Svar på din fråga du ställde på min blogg:

  Du behöver inte variera övningar så ofta om du har några du gillar. Däremot är det bra att variera antalet repetitioner & vikterna. Kör t.ex. 2 veckor med runt 15 reps/set, 2 veckor med runt 10 reps/set & 2 veckor tungt med runt 6-8 reps/set. Då får musklerna hela tiden nya utmaningar utan att du behöver byta övningar.

  Kul att kunna glädja. Jag menade det! :)

  SvaraRadera
 3. Ett tips. Tänk på vissa läsare.. Har själv vågat mig på en sån nyligen, efter ätstörningar. På väg att bli helt frisk. Sen läser man "fet kolhydratsbomb" och lite ångest kommer smygande. Man vill inte ta åt sig, men nästa gång gör man omedvetet ett annat val. Självklart är alla olika, men ordvalen kan man fundera på :)..

  SvaraRadera
 4. Anonym: Hänger inte alls med på vad du menar här faktiskt. Jag beskrev rätten för vad den var, skulle det vara något fel med det?

  SvaraRadera