måndag 6 september 2010

LCHF.se såhär långt

Nu har jag testat kostverktyget på LCHF.se i snart en vecka och jag trodde inte att jag skulle gilla det så mycket som jag gör. Jag är mycket för glada färger och där ligger giviktkoll.se bra till, men i ärlighetens namn är inte lchf.se's färger de snyggaste som finns. Men grafiken i övrigt är snygg och genomarbetad och ju mer och mer jag är inne och klickar runt på sidan, desto mer gillar jag den! Ungefär som när ett par fula skor blir snygga bara för att de är sköna ;)

Allt går väldigt smidigt att fylla i. Bara sådana saker som att verktyget söker varor medan du skriver in varans namn är ett plus. Drag and drop-funktionen är riktigt bra och med hjälp av den färggranna stapeln under Näringsinnehåll kan jag lätt se vad en vara innehåller. Jag har väldigt mycket lättare att tolka saker utifrån diagram och färger istället för enbart text.

Längst ner till vänster kan jag se hur många gram jag ätit av fett, protein och kolhydrater samt energifördelningen av dessa. Det finns också något som heter Skaldemans ratio vilken bygger på fett/(protein+kolhydrater) men den bryr jag mig inte så mycket om. Det finns ingen satt gräns för hur många kalorier man max får äta, vilket är ganska bra för att få bort kaloritänket.

Att lägga till egna varor går i ett nafs och likaså egna recept och måltider. De livsmedel du äter ofta finns i en lista så du slipper söka rätt på dem hela tiden.

Vidare är det faktiskt roligare att använda ett kostverktyg som förespråkar den kost du vill äta! :)

1 kommentar:

  1. SV: ja lchf.se är super :D
    ska också börjar använda det där tänkte jag, när jag kommer underfull med det ;)

    SvaraRadera