onsdag 8 september 2010

Onsdagens brunch

Stekt sidfläsk, kokt ägg och kallrökt lax. 0 g kolhydrater. Tänka sig! Det är sådana här frukostar som håller mig mätt och nöjd i många timmar :) Massor av bra näring i form av protein, animaliskt fett och omega-3 som bygger en frisk kropp. Ägget och sidfläsket är närproducerat.

Turkisk yoghurt med hallon är förvisso en godare frukost, men ibland blir det lite för gott och jag vill gärna ha mer, mer och mer. Det är sånt beteende jag vill undvika hos mig själv och då är det bättre att inte ha någon yoghurt hemma. Jag blir inte sugen om det inte finns tillgängligt.

Likadant är det med bröd. De gånger jag haft bröd hemma har jag lätt hamnat i situationen att det är det enda jag äter eftersom det är så gott och enkelt att göra. Jag vill inte leva på mackor.

Nu är all mat vi köpte hos Britta och Lennart slut. Det får bli ett besök snart så vi kan fylla på med korvar och kött. Köttfärs vore kul att köpa där, det är något vi äter här hemma väldigt ofta eftersom man kan variera det så mycket.

2 kommentarer:

  1. håller med, finns det inte hemma är jag inte sugen!

    SvaraRadera
  2. Ååh sådär säger alla - "finns det inte hemma blir jag inte sugen". Jag har försökt fråga runt både bland folk jag känner och på internetforum men får inget gehör: är det verkligen BARA jag i hela världen som funkar precis tvärtom? När det ligger godis, chips och annat skräp i skafferiet är jag helt lugn och struntar totalt i det, ser det inte ens när jag öppnar dörren. Om det däremot inte finns nåt sånt hemma så kan jag bli enormt sugen på just det där som inte finns och som inte går att få tag på. NÄSTAN så att jag måste ge mig ut även om det är sent på kvällen och bara Statoil långt bort har öppet, och sen behöver jag inte ens äta grejerna jag köpt när jag kommer hem. Att de finns där räcker, liksom. Nån hamstringsgen som slår igenom på fel sätt? :-P

    SvaraRadera