onsdag 27 oktober 2010

-1000 kcal om dagen - möjligt?

Jag mår som bäst de dagar jag är riktigt aktiv. De dagar jag tränar eller motionerar blir nästan alltid de bästa dagarna.

Visst hjälper det ju till att äta färre kolhydrater, mellanmål behöver jag inte äta särskilt ofta, men det är fler saker än bara kosten som spelar in hur jag mår. Inställningen till min kropp ändras, har jag suttit inne och kollat på "En plats på landet" hela dagen känner jag ju inte direkt att jag är supersnygg och stark. Om jag däremot tar en löprunda eller en tur till gymmet får jag en helt annan självbild. Min hållning förbättras och jag känner mig attraktiv bara att ha på mig träningskläderna.

Just därför tänkte jag köra en till utmaning, som förhoppningsvis ska hjälpa mig i min andra utmaning (inget socker i en månad).

Jag ska träna/motionera bort 1000 kcal varje dag.

Jag kommer springa, cykla, gå på gruppträningspass på gymmet, svettas på crosstrainern/trappmaskinen och promenera. Kanske tar jag mig vatten över huvudet för jag har aldrig tränat bort 1000 kcal på en enda dag förut, men jag gillar utmaningar! Dessutom tänker jag blanda högintensivt med lågintensivt för att inte slita ut mig.

Jag börjar imorgon med att ta en promenad ner på stan istället för att ta cykeln. Pulsklockan kommer sitta på armen mest hela tiden.

Bring it on!

Fler som haft sådana här utmaningar förresten? Berätta!

3 kommentarer:

 1. Grym utmaning! :D
  Enligt min FR305 så brände jag 860kcal en dag jag tränade och gick mycket. Så kanske är det möjligt :) Det är ju väldans nyttigt om du så "bara" bränner 5-6-7-800 :)

  Jag tänkte en fråga! Hur ser dina dagar ut rent jobb/plugg/dra-in-pengar-mässigt? Du tränar så mycket och ofta på dagtid verkar det som, jag undrar hur du får det att gå ihop :)

  mvh Jennie

  SvaraRadera
 2. Åh ja jag tänkte köra helt sockerfritt november!!nu är jag inne på fjärde dagen sedan lite choklad i söndags, så jag har ju tjuvstartat lite och den här helgen blir så sockerfri som möjligt med resa och sådär. Men jag känner att jag måste gardera mig lite inför jul för att inte trilla dit på nån jäkla chokladask. :)

  SvaraRadera
 3. Jennie: Jag hoppas det! :) Jo, jag jobbar hemifrån just nu så jag kan bestämma över mina egna arbetstider. Annars hade det säkert blivit väldigt svårt med en sådan här utmaning.

  Annalinnea: Gött! :) Lycka till!

  SvaraRadera