Det här blev väldigt gott. Kanske tog parmesanosten över lite grann, och vi kände att det kunde varit mer grädde i så att det täckte fiskrullarna som det gjorde på bilden i boken. För även om vi använde en liten form täcktes bara hälften och parmesanosten låg direkt på fisken. Ni får känna er fram! :)
Ingredienser:
- 250 g fryst spenat
- 1 vitlöksklyfta
- 3 charlottenlökar
- 1 msk smör
- 100 g riven parmesanost
- salt och svartpeppar
- 400 g vit fiskfilé, t.ex. rödspätta
- lite citronpeppar
- 1 dl vispgrädde
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Tina spenaten något. Skala och finhacka vitlök och lök. Hetta upp en stekpanna och bryn vitlök och lök. Lägg i spenaten och låt allt bli varmt. Blanda ner hälften av parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Lägg fiskfiléerna på en skärbräda och strö på lite salt och citronpeppar. Lägg en liten klick spenatröra på varje fiskfilé och rulla ihop. Smörj en ugnssäker form med smör och häll den resterande spenatröran på botten. Placera fiskrullarna ovanpå och häll över grädden. Strö över resten av parmesanosten och gratinera i 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar