tisdag 5 oktober 2010

Vad finns det då för alternativ?

Vilken fin dag det varit. Jag har shoppat lite nya kläder (kolla bilden) och fikat med en god vän. När jag sedan kom hem hade Fredrik middagen färdig och vi tittade på Halv åtta hos mig tillsammans.

Jag behöver verkligen sådana här dagar för det mesta känns ganska tungt. Jag känner mig tung, och det gör det jobbigare att träna. Jag behöver träna för att få utlopp för en massa känslor som jag annars stänger in. Det är ju egentligen nu jag behöver träningen som mest men jag kan verkligen förstå överviktiga som inte tränar och jag beundrar de som trots det gör det ändå.

Så, jag funderar hur jag ska göra framöver. Känns som att jag behöver göra något drastiskt. Frågan är bara, vad? Att bara äta mindre fungerar inte. Det verkar fungera för alla andra men inte för mig. Att äta strikt LCHF fungerar inte heller. Vad finns det då för alternativ? Jag har funderat på PT med träning och kostrådgivning och har kontaktat en PT. Men jag ändrar fokus hela tiden. Starkare löparkropp eller viktminskning först?


Oktober 2010


Tror det här var våren 2009

Det skiljer ca 6-8 kg mellan bilderna. Väger alltså mer nu.

6 kommentarer:

 1. Måste du verkligen gå ner mer i vikt? Jag tycker du har ursnygg kropp nu!!

  SvaraRadera
 2. Mia: Tack! Det var snällt sagt! :) Men ja, jag känner mig inte sund och det är betydligt jobbigare att springa jämfört med förra året då jag vägde mindre.

  SvaraRadera
 3. Hej!! Tack för en intressant och givande blogg! Det var du som fick upp mina ögon för LCHF en gång i tiden, men jag var också tvungen att hoppa av det p.g.a. att jag blev så trött och svag. Jag kör nu med Viktväktarna online, de har ett nytt system nu, där det lägs mera fokus på att äta de rätta kolhydraterna och rätta fettet. Det går snabbt att lägga in måltider man ätit och jag har tappat ca 0,5kg i veckan, en jämn och lagom tackt tycker jag! Bara ett litet tips!!
  LYCKA TILL VIDARE, JAG TROR PÅ DIG!!! :) /Nina

  SvaraRadera
 4. Hej! Din blogg är jättefin och du med! Men vad var det du gjorde förut, vad gjorde du vid den nedre bilden? Skulle inte det funka igen? Själv försöker jag hitta den fina balansen mellan lchf och lagom kolhydrater för att kunna träna maximalt. Svårt. Och lycka till! / Kajsa

  SvaraRadera
 5. Anonym och anonym: Tack för tipset! Jag vet inte om VV är rätt väg för mig. Det är ju lite så jag äter nu men det händer verkligen ingenting.

  Då åt jag strikt LCHF och gick ner stadigt och bra i vikt. Sen vet jag inte vad som hände men kilona smög sig på igen. Jag slarvade helt enkelt, trodde att jag kunde äta godis och sånt utan att gå upp i vikt för att jag tränade så mycket.

  Testade nyligen strikt LCHF och det gick bra de första veckorna. Sen började jag känna mig slö och orkeslös, orkade inte träna någonting och jag gick inte heller ner i vikt så jag äter numera mer kolhydrater för att orka träna. Verkar som att ingenting hjälper. Men jag tänkte försöka ge mig på kostrådgivning och träning med en PT! :)

  SvaraRadera
 6. Förstår precis hur det känns, har det ungefär likadant :( Men jag tänkte göra ett nytt försök med lchf.

  SvaraRadera