måndag 18 oktober 2010

Hårt istället för mjukt bröd

Fi fan vad det har gått bra idag! Jag har förvisso inte ätit en massa ägg, så den planen kan jag skippa.

Var inte hungrig när jag klev upp idag, så det blev en näve nötter. När Fredrik sedan kom hem åt vi chilikasslergratängen. Jag tänkte springa en sväng på kvällen och åt en knäckemacka från Pyramidbageriet med smör och ost på. Jag sprang en timme och när jag kom in drack jag ett glas gammaldags mjölk.

Knäckebröd känns bra att ha hemma. Även om jag kanske inte överåt det mjuka brödet när jag hade det hemma så känns det bättre med knäckebröd. Jag har lättare för att hålla mig till en skiva (innan träning) för jag får inget sug efter mer. Det är dessutom ganska lätt att ersätta middagen med mackor om det finns bröd hemma.

Det är som att matlagningsintresset försvinner och mackorna tar över. För någon som älskar att laga mat, älskar att fotografera den och älskar att äta den är det såklart inte så kul. Därför vill jag inte ha grejjer hemma som förstör det för mig. För andra kanske det är snabbmakaroner eller att ha en pizzeria runt hörnet.




Någon mer som har problem med bröd?

5 kommentarer:

 1. Jag älskar mackor - tyvärr. Det är ett otyg. :)

  SvaraRadera
 2. mm.. speciellt vitt franskbröd och frallor är så j*vla gott.. Jag kompenserar dock med minst 50/50 smör/macka....

  SvaraRadera
 3. Jag älskar bröd! Men äter nästan aldrig för att jag är aldrig nöjd med en skiva!!
  :)

  SvaraRadera
 4. Jag äter frökex (köper mix från lchf-butiken) och olika sorters low-carb bröd som jag gör själv. Måste säga att dessa "konstiga" lchf-bröd smakar riktigt gott - och innehåller nästan noll kollisar :) Knäckebröd är ju iofs inte hela världen om man äter, men jag har så himla svårt att bara äta 1 skiva...

  SvaraRadera
 5. Jag håller verkligen med! Blir automatiskt lat och det händer väldigt ofta att det blir mackor till matlåda när jag har bröd hemma :P

  SvaraRadera