fredag 29 oktober 2010

Dag 2: 1003 kcal

Det här börjar mer och mer bli en träningsblogg. Jag vet inte om ni tycker det är kul eller enbart trist att läsa om, men senare ikväll kommer det ett nytt recept!

Vi börjar ju ana en trend i att ligga precis över 1000 kcal. Det beror på att jag inte kan se antal förbrukade kalorier på min pulsklocka förrän passet är slut. Så det blir lite gissningar hit och dit. Gissade ändå rätt bra idag. Jag uppfyllde mitt mål.

Jag cyklade ner till gymmet strax innan klockan två eftersom jag hade en bokad tid för att göra ett nytt träningsschema. Jag har haft samma schema ända sedan jag började på Actic (fd. Nautilus) och det är läänge sedan. Vi gick igenom alla maskiner och de flesta återkommer i mitt nya schema eftersom det är maskiner som jag trivs med. Bland annat kör jag sittande benspark (min absoluta favorit), liggande lårcurl, sittande rodd, crunches i maskin samt en maskin för axlar och en för ländryggen. Det som tillkom var chins, axelpress och benpress.

Det var väldigt kul att styrketräna när någon annan står framför en och pushar. Jag tog i allt vad jag hade till hennes stora förtjusning. Svetten rann, jag skrek (nästan) och hon hejjade.

Efter styrketräningen satte jag mig på en motionscykel och cyklade bort 35 min och 12 km. Svetten droppade ner på golvet medan jag lyssnade på Christer i P3. Det är egentligen gräsligt tråkigt att sitta och trampa inomhus utan att komma någon vart, men man måste ju härdas. Vi är så duktiga på att berömma våra kroppar som presterar så bra, men jag tror att det är hjärnan som gör det mesta jobbet. Det är där motivationen och det sk. pannbenet sitter. Det är pannbenet som gör att jag orkar springa de där sista kilometerna eller som gör att jag pallar med att cykla inomhus när jag egentligen vill kliva av efter fem minuter.Jag satte mig ner i lobbyn, torkade av svetten och läste några tidningar tills jag torkat. Gav mig sedan ut på en promenad runt Stångån som var fantastiskt vackert såhär års. Jag gick förbi stora träd som hade stora gula löv, det kändes som att gå omkring i en sagovärld. Tyvärr hade jag bara mobilkameran med mig, och bilderna gör inte verkligheten rättvis.

Jag gick upp till Fredriks jobb klockan fem och så promenerade vi hem tillsammans. Det blev en långpromenad på 1 h 43 min. Vi kom hem kl 17:30.

Dagens total:
  • 30 min styrketräning (150 kcal)
  • 35 min motionscykel (308 kcal)
  • 1 h 43 min promenad (545 kcal)

Det känns verkligen kul att jag kan träna såhär mycket på lågkolhydratkost. Det finns många som inte tror att det går, men det gör det! Varje person måste bara hitta sin egen nivå :)


1 kommentar:

  1. Det måste du väl både vara nöjd med och skönt trött efter. Kul att du har så mycket go i dig.
    Lycka till i fortsättningen.
    Kram

    SvaraRadera