lördag 16 oktober 2010

Anonym?

Jag blir galen på alla anonyma som skriver här! Eller vad vet jag? Det kanske bara är en? Snälla, skriv in ditt/ert förnamn eller vad som helst bara jag kan urskilja er. Jag skulle bli väldigt glad! :)

Kanske har jag fel men jag har en känsla av att det mest är negativa kommentarer som skrivs av en anonym. Varför skulle man annars inte skriva sitt namn? Men även om man skulle skriva sitt namn avslöjar det ju ingenting, om man inte råkar ha en blogg och länkar till den. Så det kanske inte är så som jag tror?

Själv är jag aldrig anonym när jag lämnar avtryck på en blogg. Dels för att jag bara läser bloggar som jag verkligen gillar och där jag kan stå för vad jag tycker eller att jag faktiskt bara har snälla saker att säga. Är jag tjurig en dag undviker jag att ta ut den på någon stackare som inte alls har med problemet att göra. Och tro mig, jag har mina dagar. Jag kan vara riktigt hemsk.

Vad har ni för erfarenheter kring det här?

6 kommentarer:

 1. hej gums! Du ska kunna avaktivera funktionen "Anonym" här på blogspot!!
  Håller med, det är ofint, ohyfsat att använda anonyma nick!

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig. Eftersom jag bara läser bloggar jag gillar så är jag aldrig anonym - eller har iaf alltid mitt nick. En sak som jag tänkte på är att om jag väljer wordpress-identitet så måste man vara inloggad på wordpress för att kommentarsfunktionen ska godkänna identiteten. Kanske därför?
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Om du har tur kanske det räcker med denna uppmaning :) Håller med om att man åtminstone kan använda sitt nick.

  SvaraRadera
 4. Åse: Ja det måste ju gå! Kikade på inställningarna men om jag klickar ur att samtliga får kommentera (som inkluderar anonyma) så försvinner också möjligheten för dem som bara har en blogg och sitt namn, dvs nästan alla.

  Annars kan bara personer med Google-konto, LiveJournal, Wordpress, TypePad, AIM eller OpenID skriva.

  Motmittlivsform: Det låter bra! :) Verkar vara liknande här på Blogger.

  Karin: Ja, vi får hoppas! :)

  SvaraRadera
 5. Tycker också att det är dåligt att vara anonym. Jag är ny på att blogga och det är inte förrän nu jag insett hur glad man blir för kommentarer, om de inte är otrevliga förstås.

  SvaraRadera
 6. Jag brukar alltid hamna som anonym av misstag eftersom jag alltid skriver kommentaren først och postar innan jag hunnit fylla i namnet. Førstår dock inte heller varfør folk inte vill/vågar kommentera med namn. Ens førnamn ær væl sællan så ovanligt att man ær helt ensam med det... det ær ju ingen som vet att jag ær just "den" Malin. Att skriva sitt (ett?) namn gør ju kommentaren så mycket mer troværdig, i alla fall i mina øgon.

  SvaraRadera