lördag 16 oktober 2010

Ägg, istället för Naturdiet!Ägg innehåller allt kroppen behöver, utom möjligtvis C-vitamin.

Förr sa man att man skulle äta max ett ägg om dagen eftersom ägg innehåller kolesterol. Men nu har SLV vänt och sagt att det inte finns någon begränsning av ägg. Får man i sig kolesterol via kosten sänks kroppens egen tillverkning av det. Man får högt av det goda kolesterolet av ägg.

Ägg innehåller högvärdigt protein och fett, är otroligt lätt att få tag på och är billigt. Varför ska man envisas med att köpa måltidsersättningar när man kan ta ett ägg eller två istället? Man håller sig mätt betydligt längre, det är mycket mycket nyttigare och mycket billigare. Jag har själv testat att ersätta alla måltider av Naturdiet, jag klarade inte ens en dag.

Dagens frukost bestod av två kokta ägg med majonnäs. Det innehåller kanske 250 kcal (om man nu bryr sig om det), vilket är lika mycket som en Naturdiet smoothie (som smakar blä).

Så vill ni ner i vikt, ät ägg! Själv ska jag äta ägg två mål av tre och se hur långt det tar mig. För ett par år sedan åt jag nästan bara ägg i två veckor och gick ner skitmycket i vikt. Magen har sällan mått så bra, så äggfisar är en myt. Det beror på vad man äter i övrigt som kan reagera med äggen.

Här har ni en till som äggdietat!

4 kommentarer:

 1. Åh vad jag önskar att jag klarar av att äta ägg på det viset. Max ett ägg funkar sen växer det i munnen på mig :-( Äggröra och omelett går däremot bra.

  SvaraRadera
 2. Så sant :) Min frukost består oftast av 2 kokta ägg och kaffe med lite vispgrädde. Jag ledsnar aldrig på ägg verkar det som :) Gott, mättande och nyttigt!

  SvaraRadera
 3. Skulle inte du börja med att äta vad du ville? Jag tror du skrev det för några dagar sen... Jag tittade på en bild på dig tagen i ett provrum för några dagar sedan. Du har på dig en kort t-shirt som framhäver den lilla valken på magen och tröjan slutar på ett ställen som gör att dina lår framhävs. Du har alltså framhävt två av de saker som du har jobbat med att få bort i många år. Jag träffade en kvinna för nåt år sen som hjälpte mig att förstå att det inte är hur man ser ut utan hur man klär sig. Alltså framhäva det som är fint och dölja det man inte är nöjd med. Alltså en lite längre tröja som slutar på mitten av låret eller döljer hela låret. Mörka byxor förminskar och en överdel som framhäver det smala partiet under bysten och döljer det breda på höfterna får kroppen att se smalare ut. Efter det mötet och en shoppingrunda senare tänker jag aldrig om jag står i ett provrum och inte gillar det jag ser att det är kroppen som det är något fel på utan att jag bara klätt den fel just då. Och tro nu inte att jag säger det här för att jag tycker att du inte ser bra ut. Jag ser exakt likadan ut. Ville bara berätta det jag vet om det kan hjälpa dig.

  SvaraRadera
 4. Jenny: Förstår dig! Kan känna likadant ibland.

  Karin: Härligt! :)

  Anonym: För mig är det väldigt svårt just nu att hitta kläder som sitter bra, så jag får helt enkelt ta det som är snyggt på galgen och som sitter OK eller något så när bra för kläder som sitter jättesnyggt finns inte. Det var lättare förr!

  Ang. att äta allt jag ville.. Det gör jag också! Just nu vill jag äta ägg, och till middag äter jag nåt annat som jag vill äta.

  SvaraRadera