måndag 27 december 2010

Vikt vecka 6

Start: 71,3 kg
BMI: 28,6

Nu: 66,1 kg
BMI: 26,5
Veckans minus: 0,7 kg

Totalt: -5,2 kg

Kommentar: Jag minns en jul för några år sedan som gav mig +4 kg. Var det värt det? Nej. Det tog tid att bli av med de kilona. Några dagars ätande kan ta flera månader att bli av med.

Det hade jag i åtanke den här julen, och mitt mål var att gå ner i vikt under julen bara för att bryta en lång dålig vana. För att visa mig själv att det faktiskt går utan att späka sig själv. Jag har ätit köttbullar, skinka, brysselkål, ägg, sill och prinskorvar men undvikit Jansson och uteslutit bröd på skinkmackan. Jag skivade en tjock skiva skinka istället och åt den som en smörgås. Väldigt gott. Jag har ätit tills jag blivit nöjd men ändå ätit mer på julafton än vad jag är van vid.

De senaste dagarna har jag inte direkt ätit högproteinkost, utan högfettskost, alltså LCHF. Det har fungerat bra. Det är jag glad över :)

Vägningarna för mig började egentligen för fem veckor sen, men min sockerfria resa började för sex veckor sen och det är därifrån jag räknar vägningarna. -5,2 kg på fem veckor ger ett veckosnitt på 1,04 kg.

Nu börjar min 7:e vecka utan godis! Häng med! :)

7 kommentarer:

 1. Grattis - vilket bra resultat! Det är ju, som du säger, så lätt att öka några kilon under julhelgen och det tar lång tid att få bort. Skönt att du lyckats hitta en bra nivå på ätandet denna jul :)

  SvaraRadera
 2. Duktig du är!!!
  Min mage den blir bara större och större och trots att det finns en mycket trevlig anledning till att den gör det så är det faktiskt lite svårt att acceptera att vågen visar mer och mer...
  Heja godisfria Dessi!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Sv:
  På torsdag blir det vecka 26 så det är ca 14 veckor kvar, beroende på när den lill* vill anlända :)

  Hur är allt med dig annars?

  Kram

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du är och vad härligt att bryta en sån ovana! Käkade också betydligt mer och det slank faktiskt ner några chokladbitar men fick resultatet +-0 så jag är nöjd!

  Sv: Vad kul det lät med inlineslopp!

  SvaraRadera
 5. Grattis! Vad härligt att få ett minus under julen :)

  SvaraRadera
 6. sååå bra gjort! grattis!
  kram!

  SvaraRadera