måndag 8 november 2010

Biceps/triceps på Frisk sport & fitnessNi kanske kommer ihåg att jag skrev om det här nyöppnade gymmet i Linkan.

Jag var där i sensomras dagen efter invigningen och fick en rundtur, men inte förrän nu har jag gett mig på att träna där. Fredrik kom hem på lunchen för att packa inför en jobbgrej i Stockholm och jag fick skjuts in till stan eftersom min cykel står där. Min fot klarar inte av att gå längre sträckor sedan jag skadade den på gymmet förra veckan.

Traskade in och möttes av två söta tjejer i receptionen som snällt gav mig en veckas provträning. Två trappor ner finns omklädningsrummen och själva gymdelen. Jag var nästan helt ensam, bara några elektriker som fixade löpbanden och en äldre man som tränade fria vikter var där. Skönt! :)

Det var i mina vanliga löparskor som jag fick ont i foten så jag satte på mig mina nytvättade FiveFingers Speed. De ska jag numer använda som gymskor. Låste mitt skåp med ett plastkort som jag satte mot en platta på skåpet och vips var det låst. Ganska skönt att slippa tänka på hänglås.

Träning
Jag började med 5 min på crosstrainern och sen körde jag pushdowns (vanliga och "omvända") och extensions i kabelmaskin och tricepspress med hantel för triceps. För biceps körde jag vanliga hantelcurls, curls med stång och i kabelmaskinen samt curls i maskin (orkade inte alla set, sjukt svag i den!). Det här är ju väldigt vanliga armövningar, om någon har tips på fler lite roligare övningar är det välkommet! :)

En tjej på receptionen kom ner och tittade till mig och frågade hur det gick. Bonuspoäng!

Jag gillade upplägget av gymmet, det fanns två ställen för mig att träna med hantlar och det fanns även kettlebells att tillgå. Det fanns två kabelmaskiner och stora väggspeglar så man ser att man har rätt teknik. Det fanns även maskiner som inte finns på Actic där jag annars tränar.Intryck
När jag var klar pratade jag lite med tjejerna i receptionen och jag gav dem högt betyg. Jag känner mig lite smått kär i gymet. Det känns lite mer exklusivt än andra gym i Linköping, de hänger med nya trender och de har gratis shampo (Body full dessutom!) från Redken i duschen och en mjuk matta att torka fossingarna innan man kliver ur duschen.

Det kanske inte låter så märkvärdigt, men för mig är det de små detaljerna som gör det :) Allt är rent, snyggt och prydligt. Precis som jag vill ha det. Det här gymmet lämnade mig med en skön känsla och en känsla av att vilja komma tillbaka väldigt snart.Nöjd, satte jag mig på cykeln och cyklade hem. Armarna darrade som asplöv. Drack ett glas mjölk som återställare.

4 kommentarer:

 1. Kul! Det skulle aldrig funka med schampoo på vårt gym (mitt jobb). Det skulle antingen bli stulet direkt eller så skulle det ta slut på ca. 2 timmar, max!

  Skitig dusch blir det på ca 30 min... Kul med stor anläggning men 5000 besökare om dagen gör ju sitt till nedskräpningen! svårt att hålla efter fast man försöker!

  SvaraRadera
 2. Emma: Det förstår jag! Det här är ett väldigt litet gym så då fungerar det ju :)

  SvaraRadera
 3. Åh det verkade ju superfint ut! :)

  SvaraRadera
 4. Wow vilket gym! Redkenshampoo, tjohej liksom! Det kostar man ju inte ens på sig hemma. Wow!!!

  SvaraRadera