onsdag 10 november 2010

Trött på skiten

Varje gång jag går in på bloggen blir jag lite deppig. Jag tror man behöver känna sig trygg i sig själv för att kunna ha en bra (och stor) blogg, det gör inte jag. Jag ger bort en liten del av mig själv i varje inlägg och för varje tyst besökare sluter jag mig allt mer. Jag börjar ifrågasätta mitt bloggande. Till slut blir det inget kul. Och jag vill inte verka gnällig så jag säger ju såklart ingenting. För jag tycker själv det blir knepigt när jag läser en blogg vars författare gnäller om för lite kommentarer. Men för mig sitter allt lite djupare än så. Jag behöver energi för att ge energi. Så länge jag kan minnas har jag varit jävligt bra på att ge energi utan att få någon tillbaka, utan att kräva någonting tillbaka. Jag är en sån som håller tyst, som sällan tar plats i olika sammanhang, och till slut brister det. För eller senare.

Det skulle vara kul om någon någongång sa "Hej Dessi, vilket bra jobb du gör".

24 kommentarer:

 1. Dessi!! Jag är en av de som klickar in en massa gånger per dag, jag har dig som favorit, en sån som man trycker på en liten stjärna för att spara i favoritmappen... har följt dig ungefär sedan vintern 2008-2009 när jag fick höra talas om sten sture skaldeman att fett faktiskt är ok. då blev du av mina första lchf-inspriations-människor.
  men bara vid enstaka tillfällen lämnar jag kommentarer och det är ju synd!!
  jag inspireras mycket av dig, framför allt är jag imponerad över att är så öppen om ditt kostval. att du vågar skriva om din vikt, om din mat, om träning, framgångar och motgångar där vem som helst kan läsa. förstår att man kan råka på en del tråkigher då, och därför vill jag säga att det är sjukt starkt att fortsätta, även om det dyker upp mindre trevliga kommentarer ibland. du levererar matnyttiga, hälsokickande inlägg med fina foton och mycket matglädje.

  jag har lagat dina recept många fler än en gång, och även om inte jag har exakt samma inställning till kost, kropp, träning och vikt som du så hoppas jag verkligen att DU hittar det sätt att äta och leva som DU trivs bäst med och kan känna dig trygg med, och som din kropp mår bra med - och jag beundrar att du vågar skriva om när det inte går bra till 100 procent, vare sig det gäller mat eller träning.


  Vilket bra jobb du gör! Om vi bodde på samma sida sverige skulle jag velat ha dig som en som släpade ut mig i joggingspåret när jag som minst vill.

  Många kramar, anna

  SvaraRadera
 2. Förstår hur du känner. Så blev det för mig på min förra blogg, jag skrev "för läsarna" istället för mig själv och allt blev bara ett tungt måste som sög energi.
  Men - du gör ett grymt jobb! Älskar att läsa din(a) blogg(ar), just för att dina inlägg känns ärliga och personliga. Du är en stor inspirationskälla för allt som gäller mat och träning och att få ihop livet med de bitarna. Att jag inte kommenterar ännu oftare än jag gör beror nog mest på att jag inte vill verka som en läskig stalker! ;-)
  Många kramar!

  SvaraRadera
 3. Anna Linnea och Nattyxne: Tusen tusen tack! :) Jag hoppas ni förstår att jag inte riktar mig till er som hör av er, tyvärr får ju alla som uppskattar bloggen och som hör av sig läsa sånthär tråkigt också. Men era ord värmer ändå ska ni veta. :)

  SvaraRadera
 4. Hej Dessi, vilket bra jobb du gör! :)

  FYI, läser alla inlägg men är dålig på att kommentera!

  Gillar alla fina matbilder! *dreggel*

  SvaraRadera
 5. Hej Dessi vilken fantastisk blogg du skriver!
  Jag har följt dina bloggar från och till under flera år och tycker du skriver intressant och fotar snyggt. När jag tänker efter är du den bloggperson jag följt allra längst! och det antar jag måste betyda att du skriver den bästa bloggen jag stött på :)

  Tycker du är modig som skriver så öppet om dels detta, att du vill bli sedd och bekräftad, men så klart också om dina kost-, kropps- och träningstankar.

  Jag hoppas verkligen du fortsätter blogga!
  Kram/julia

  SvaraRadera
 6. hej dessi, jag läser din blogg men jag tror att man som bloggare måste inse att det finns ett beteende med att kommentera och helt enkelt förstå att alla som läser inte kommenterar. inte ens hälften kommenterar. knappt 1% kommenterar.

  SvaraRadera
 7. När jag själv bloggade tyckte jag att det var så himla tråkigt att det ibland inte var en endaste en som kommenterade, jag tänkte att det måste väl ändå finnas något som någon kan skriva.
  Men trots det jag precis skrev så är jag själv asdålig på att kommentera i andras bloggar. Ledsen för det! Har faktiskt ingen riktig förklaring på varför heller.
  Jag tycker du är jätteduktig och du är en stor inspirationskälla för mig!
  STOR KRAM

  SvaraRadera
 8. Kikade in här för första gången igår. Och jag gillar det jag har läst so far. Äter inte LHCF-kost själv, men kämpar också med min egen kropp med massa träning och viktväktarna.

  Har själv precis börjat träningsblogga och inser hur trist det är när folk inte kommenterar även om man ser att folk är inne och läser. Har alltid läst jättemycket bloggar, men är usel på att kommentera, nu ska jag bli mycket mycket bättre. Kämpar vi tillsammans blir ju allt så himla mycket roligare, och lättare.
  Heja heja!

  SvaraRadera
 9. Hej Dessi
  Vilken skitbra,peppande & inspirerande blogg du har & förlåt att jag är en latmask som sällan kommenterar! Skärpning på mej!!
  Stor kram från Liv

  SvaraRadera
 10. DESSIIIII!
  Dina bloggar är så fina och det är så kul att följa dina tränings- & kostvanor! Mycket fina fotografier, och det är extra extra kul att följa ditt barfotaspringande. Jag är en trogen läsare, vilket betyder att jag gillar dig! Besökarantalet är ett bevis nog ju :) Eller, kan vara. Du vet vad du behöver.

  Hoppas det känns bättre efter ett kommentarsregn!

  kram!

  SvaraRadera
 11. Jaaa, Dessi, du gör verkligen ett bra jobb, hjärtat! Hoppas verkligen att du orkar fortsätta! Jag tänker personligen skärpa mig och ge kommentarer lite oftare. Gillar ju dig.
  STOR kram från Anneli.

  SvaraRadera
 12. Hej gums! Du vet i varje fall att jag hejar på dig och gillar både dig och din blogg!!
  Jag tror problemet för dig, är att du känner dig sårad.. ungefär som att tvingas sitta själv i en hörna när andra har roligt några meter bort.
  Du lägger in värderingar i att du inte får feedback och antar att det är pga att DU inte är bra nog.
  Det där är feeeeeel men jag vet precis hur du känner! jag kan ta illa vid mig i min privata blogg när en del läsare 8som alltid reggar sig och looooovar att bättra sig, likväl läser varje inlägg utan att kommentera)
  Jag känner så här: Har jag en öppen blogg så får jag acceptera smygläsare, har jag en låst blogg med lösen - då kan jag ställa krav.
  Sedan är ju jag av den uppfattningen att det tillhör hederligt HYFS att ge ett avtryck, jag står inte om smyggluttar in i ngns vardagsrum utan att knacka på - men sån är ju jag.
  KRAM på dig, som rockar så!!!

  SvaraRadera
 13. Mängder av slarvfel, men you get the point ;)

  SvaraRadera
 14. Du är kanon! Och vad du än gör, sluta inte blogga! Jag kollar din blogg flera gånger varje dag, för den gör mig glad. Så heja dig!

  SvaraRadera
 15. Jag tycker det är trist när så få kommenterar. Men man får helt enkelt stå ut med det om man vill ha en offentlig blogg tror jag. Ibland vill jag lösenordsskydda min så bara de jag vet om läser...

  Men samtidigt vill jag nå ut till ALLA ;)

  SvaraRadera
 16. Är lite som alla andra som läser och verkligen gillart, men är jättedålig på att kommentera :P

  Men det är bra!

  SvaraRadera
 17. Jag tycker att du har en toppen blogg som jag tycker mycket om att läsa :-) Jag ska försöka bättra mig på att kommentera oftare och hoppas så klart att du fortsätter att blogga.

  SvaraRadera
 18. Är en "smygläsare" som gillar din blogg. Oftast har någon redan kommenterat det man själv tänkte och varför upprepa då ? ( tänker jag ) Jag följer många bloggar utan att kommentera och har aldrig tänkt på att det kan uppfattas som taskigt ..... Har helt enkelt i tysthet uppskattat alla som är som du och uttrycker sig bra och intressant. Det är en anledning till att jag inte har en blogg ; inget att tillföra. Hoppas på att kunna fortsätta njuta av din och andras bloggar , helst utan för stora förhoppningar på motprestation.
  Gillar båda dina bloggar och tar till mig tips på mat och utrustning !

  SvaraRadera
 19. heeej! jag har nyss börjat läsa din blogg igen. :)

  SvaraRadera
 20. Hej!
  Jag undrar... fick du mitt mail härom dagen?
  Kram!

  SvaraRadera
 21. Hej! Jag kikar också här nu som då men är inte alltid så duktig på att kommentera. På något sätt blir det så att man (eller iaf. jag) gärna vill kommentera hos de som kommenterar hos mig, medan jag läser också en del andra bloggar.

  Ska bättra mig för du gör verkligen ett superbra jobb med bloggen!

  SvaraRadera
 22. Jag vet inte hur jag ska kunna svara på alla era kommentarer. Det värmer! :) Och kul att nya gett sig till känna!

  SvaraRadera
 23. Jag tittar in här dagligen och du är en stor inspiration, speciellt nu när jag har tappat bort min motivation en del. Styrketräningsinlägget idag fick mig att bli sjukt sugen på att träna lite fria vikter och förhoppningsvis kommer jag iväg och gör det i helgen.

  Du skriver bra och det är mycket känsla i bloggen, det gillar jag. Följt bloggen i flera år och tyckte det var tråkigt när du tystnade på dessi.se. Så jag blev så glad när jag upptäckte att du börjat (med två bloggar!) igen :D

  Tack för att du låter oss följa med i din vardag och du gör verkligen ett superjobb med din(a) blogg(ar)!

  SvaraRadera
 24. Ja, man önskar ju att kommentarstatistiken var lika hög som besökarna. Tycker inte att du är svag för att du vill ha fler kommentarer. Man lägger ju ner tid på sin blogg, att vilja ha feedback är inte fel!


  När jag kommenterar prioriterar jag de som jag har en tvåvägskommunikation med. Det känns inte lika värt att kommentera ofta hos de som ändå inte kommenterar hos mig. Många gånger läses inläggen på väg till jobbet och då kommenterar jag gärna inte alls för att det känns bökigt via telefonen.


  Hoppas att du får fler kommentarer för det förtjänar du och din blogg!

  SvaraRadera