måndag 22 november 2010

Viktigt inlägg

Med tiden har mina viktmål ändrats. Mitt största mål är att gå ner till 60 kg, att väga så mycket jag gjorde våren/sommaren 2009. Dit är det 11 kg. Jag kan inte fatta det. Hur kunde jag låta mig själv gå upp 11 kg?! Jag minns att jag vägde 60,2 vid ett tillfälle. Jag var så nära att komma under 60 som var en magisk gräns för mig då.

Jag var ganska nöjd med hur jag såg ut på den tiden, men kunde ändå känna mig tjock på bild. Allt är väl relativt, och är man vad vid att känna sig tjock försvinner nödvändigtvis inte den bilden av sig själv bara för att man går ner i vikt. Kanske var jag inte helt nöjd eftersom jag hade 55 kg som mål? Idag har mitt mål förändrats, jag vill först och främst ner till 60 kg.

Jag har några delmål på vägen:

 • Delmål 1: Under 70 kg
 • Delmål 2: 68 kg
 • Delmål 3: 66 kg
 • Delmål 4: 64 kg
 • Delmål 5: 62 kg
 • Slutmål: 60 kg

Hur ska jag gå tillväga för att nå mitt mål? Först och främst! Sluta tröstäta. Det är där problemet ligger. Punkt.

Som ni vet har jag väldigt svårt att gå ner i vikt. Både fysiskt och mentalt. Men min kämparglöd försvinner inte, för jag ger aldrig upp. Jag tänker heller inte strunta i att skriva om det, ni kommer få höra mycket tjat om vikten framöver. Passar det inte kan ni läsa någon annans blogg.

Jag tar det i min egen takt men jag ska inte äta något socker fram till julafton och jag vill uppnå delmål 1 innan den 3:e december. Jag har iofs inte tänkt frossa i socker under juldagarna, för jag vet hur mycket det kan förstöra. Jag vet att det bara är jul en gång om året, men har jag väl fått in ett bra flyt och lyckats hålla mig ifrån sockret (som är ruskigt svårt för mig) så vill jag inte sabba det bara för att det är jul. Det finns så mycket annat för mig som LCHF:are att äta under julen. :)

Just nu längtar jag tills att min fot helt blir återställd för att kunna springa igen. Jag ser löpare med reflexvästar överallt och jag är avundssjuk.


Strax efter Rydssprånget, maj 2009

13 kommentarer:

 1. Du kanske ska ha lite smalbilder omkring dig, så kanske det blir lättare att låta bli det som är tjockgörande. Det kommer säkert att gå bra.
  Kram
  Mor

  SvaraRadera
 2. Heja dig Dessi!!!! Kämpa kämpa kämpa! Men det vet jag ju att du kan! Lyckospark och en lyckokram!!

  SvaraRadera
 3. Superfin tycker jag att du är!! Enorm utstrålning har du:)

  Lycka till inför dina mål,det kommer du fixa galant!!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag hejjar på dig Dessi!!! :) Tycker att du är superduktig!
  STOOOOR KRAM

  SvaraRadera
 5. Jag vill inte vara Anonym men har inte någon webbadress, därför jag inte förstår hur jag ska göra!

  Jag är i samma sits som dig då jag vill ner i vikt. Men inte riktigt vet hur jag ska gå tillväga. Sköter veckorna exemplariskt. Men sedan på helgen kommer allt socialt på en gång och det är mycket goda middagar med vänner och vin etc. Vilket gör att jag i slutändan står på +-0.. Mitt första delmål nu är -5 sedan helst -2 till efteråt!

  Jag kommer iallafall bara bli superinspirerad om du skriver om vikt och så! LYCKA TILL! :) Du klarar det detta!!! Du har redan sån koll på vad som funkar/inte funkar för dig!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Känn dig INTE misslyckad på något vis för bloggens skull! Herregud, vi är här och följer dig i med och motgång! :) LYCKA TILL med vad du är vill ta dig för!

  Kram!

  SvaraRadera
 7. Du fixar det! Lycka till inför målen!
  Hoppas foten läker snart.

  SvaraRadera
 8. Lycka till!

  Jag har också väldigt svårt att gå ner just nu och jag fattar inte vad som är problemet. Har ju gått ner både 20 och 30kg och då fattade jag inte vad alla gnällde om - det var ju hur enkelt som helst! Nu vill jag få bort 5-6 kg och det går verkligen inte. Jag har försökt i 2,5 år...

  Jag har kommit på att jag blir mer peppad när jag ser en vältränad snygg kropp så nu sitter Hayden Panettiere på mitt kylskåp. Har inte provat det förut, men det kanske hjälper? Ska titta på henne när suget sätter in. :)

  Jag hejar på dig i alla fall och tycker du var jättesnygg på bilden då du vägde 60 kg, så jag tycker det låter som ett bra mål!

  SvaraRadera
 9. Lycka till! Tänk på att du har klarat av det innan, varför skulle du inte det nu :)

  SvaraRadera
 10. Det kommer gå bra. Det är klart du ska skriva om det, det är ju din blogg :-)
  Lycka till!

  SvaraRadera
 11. Bra med delmål, det underlättar verkligen. Fira varje delmål också, upskatta och beröm dig själv, så känns inte vägen till slutmålet lika stort!

  Jag läser alla dina inlägg om och om igen och känner igen mig så oerhört mycket i mycket av det du skriver

  Det där jävla sockret... jag säger bara det....

  SvaraRadera
 12. hej Dessi, det här fixar du - du kommer aldrig ge upp och massor av folk hejar på dig!!

  SvaraRadera