tisdag 30 november 2010

Tre boksläpp jag ser fram emot

Matrevolutionen, Andreas "Kostdoktorn" Eenfeldt

Solveig tappade 168 kilo. Kennet kunde lämna tillbaka tio av sina tolv mediciner till apoteket. Ett epileptiskt barn slutade plötsligt få anfall. Nya fall dyker upp dagligen och de har något gemensamt. Fascinerande nog har de börjat äta tvärtom mot vad de tidigare fått höra var nyttigt.

Läkarvetenskapen har länge blundat för sådana berättelser. Men nu händer något. Allt fler moderna stora studier visar att det är dags att tänka om. Gårdagens lightprodukter inte bara smakar sämre och är fyllda av tillsatser. De visar sig också vara dåliga för vikten och hälsan. Det är hög tid för riktig mat igen.

Detta är en revolution. Vill du också äta dig till en bättre hälsa?

ANDREAS EENFELDT är läkare och driver Sveriges största hälsoblogg Kostdoktorn.se. Här är kunskapen som dagligen får 10 000 att besöka den - och mer. Boken avslutas med ett guideavsnitt fyllt av tips och recept samt vanliga frågor och svar: Allt du behöver för att starta din egen matrevolution.



Den nakna hälsan, Jonas Colting

Beskrivning saknas, men här kan ni läsa en intervju med Colting ang. boken. Saxat ur intervjun:

"Vad handlar din nya bok om?
- Den handlar om hälsa, livsstil, träning och mat utifrån ett långsiktigt och evolutionärt perspektiv. Mycket av det som vi tenderar att betrakta som ”normalt” i vår moderna värld är extremt nytt, konstigt och konstgjort. Vi är ju i själva verket försökskaniner för en mängd företeelser som inga människor innan vår och våra föräldrars generation stött på. Samtidigt så har välfärdssjukdomarna under samma tid exploderat och många människor dör i förtid eller har kraftigt försämrad livskvalitet. Något är alltså allvarligt fel! Boken handlar mycket om det och hur det som vi betraktar som kunskap i själva verket inte är något annat än köpt information av penningstarka marknadsintressen."



Ferry Food, Cathrine Schück och Björn Ferry

"När OS-guldmedaljören Björn Ferry la om sin kost från att ha ätit mycket kolhydrater till en kost som är baserad på LCHF-dieten började det påverka resultatet avsevärt. Och i OS 2010 stod han överst på prispallen och fick ta emot guldmedaljen i skidskytte.

Björn Ferry menar att det inte var någon slump att han till slut stod överst på prispallen i OS. Det var en mycket medveten strategi både genom att satsa mycket målmedvetet på att förbättra träningen och att se över kosten. I dag äter han protein, fett och grönsaker och så lite kolhydrater som möjligt. I den här boken berättar han med stor entusiasm hur han genom att förändra sin kost också förändrade sitt liv. Björn vill gärna motivera och inspirera andra att göra detsamma, oavsett vilka mål man har med sin träning.

Här får vi följa OS-medaljören i hans vardag hemma i Storuman där han lever tillsammans med sin fru armbryterskan Heidi från Ensamheten. När han inte tränar är han mycket ute i skog och mark och plockar svamp och bär och på hösten jagar han mycket. I boken finns Björn Ferrys favoritrecept, framtagna tillsammans med kostexperten Cathrine Schück. Bli en vinnare du också genom att äta som Björn Ferry, det vill säga mat baserad på LCHF-dieten."



Vilken av dessa tre skulle du helst läsa?

7 kommentarer:

 1. Åh, jag vill läsa dem alla! :-D

  SvaraRadera
 2. Ferrys, helt klart! Tycker han verkar vara en sån underbar människa :)

  Coltings måste man väl nästan köpa bara för omslaget :P Bra att ha som coffee table-bok när folk kommer hem till en. De kommer ju garanterat inte kunna låta bli att plocka upp och bläddra iallafall! :D

  Och ja, sen vill jag ju läsa Andreas Eenfeldts också såklart, nu när det varit så mycket snack kring den.

  SvaraRadera
 3. Wo - jag vill lätt ha ALLA!!!

  SvaraRadera
 4. Jag ser också fram emot dessa boksläpp! Särskilt matrevolutionen ... eller äh, alla tre vill jag ju ha! NOW [X]

  SvaraRadera
 5. Vill läsa alla! Så roligt att det kommer fler böcker inriktade på hälsa och träning, och inte bara gå ner i vikt-snacket. Har önskat mig presentkort på Adlibris i julklapp passande nog... ;-)

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag har klickat hem Coltings bok så den kommer i veckan. Men jag ska ta och läsa hans första först (Snygg naken) tänkte jag.

  Ferrys ska jag ta mig en titt på, verkar mycket intressant.

  Kram!

  SvaraRadera