söndag 14 november 2010

Födelsedagsfirande & Fars dag-fika x 2!

Åh! Vilken bra dag det varit! Perfekt avslut på veckan.

Först tog jag och Fredrik en sväng på stan, sen åkte vi hem till min mamma för att fira min lillasyster som fyller 24 år och min pappa på Fars dag. Jag bjöd på mandelbiskvierna och jag tror de tyckte de var goda även om det var lite mycket smör i (det stod ju så i receptet!). Min lillasyster har ett syndrom som heter Cornelia de lange så hon är inte som andra 24-åringar. Men hon tycker mycket om att snurra på saker så vi köpte ett glittrigt lättsnurrat hårband och en mjukis-Skalman som jag tyckte var fin. Mamma hade köpt en laktosfri chokladboll till henne dagen till ära.


Recept på mandelbiskvierna hittar ni här!

Till pappa köpte jag strumpor och kalsonger. Tråkigt jag vet, men i hans arbete går det åt mycket strumpor så det var ändå uppskattat :) Det var kul att ha både mamma och pappa samlade. De separerade när jag var liten, men kan ändå umgås och ha kul.

Efter det åkte vi hem till Fredriks lillasyster ElisabethFars dag-fika där två pappor firades. Bjöd på mandelbiskvierna som hade blivit över men jag tror alla tyckte det var för mycket smörkräm i. Nästa gång ska vi göra lite mindre och även tillsätta romessens.

Eftersom hela Fredriks familj med respektive var samlade passade vi på att lotta ut vem som ska köpa julklapp till vem. I Fredriks familj brukar de köpa en större present till någon annan i familjen, och också köpa två mindre paket till julklappsleken. Väldigt smart och ytterst ekonomiskt om man har en stor släkt :)


Jag och Fredriks söta brorson Theo. Kolla den söta kudden från H&M Home!

Elisabeth hade sytt fyra små nackkuddar till vår soffa. Så omtänksamt! :)Nu är jag så trött att jag kan somna när som helst. Hoppas ni haft en trevlig helg! :)

7 kommentarer:

 1. hej hej. så fina ni är på bilden. ni får honom att se så mycket äldre ut när ni tar med eran kamera. han gillar dig skarpt och det syns på bilden :) kram jenny

  SvaraRadera
 2. Vad söt du är Jenny! Theo är en riktig liten godbit. :)

  SvaraRadera
 3. åh, tror du att man kan göra smörkrämen utan choklad och ha lite sukrin i istället? eller skulle det bara smaka smör månntro?

  SvaraRadera
 4. åh va mysig fars dag! :D

  SvaraRadera
 5. Hej! Jag håller med om att det blev lite för mycket smör i dem. Och mina jag gjorde blev alldeles för stora så man fick dela dem. Som Anna Linnea skriver här ovan tror jag man skulle behöva lite mer "sötsmak" tex sukrin, då blir de nog godare. Kul att du testade dem iaf.

  SvaraRadera
 6. Biskvierna måste testas (med lite sukrin i smörkrämen) - gott nu till jul!

  SvaraRadera
 7. Ja ni har rätt! Mindre smörkräm och så lite mer sötning i så! ;) Testa också att dela dem på fyra så blir det munsbitar av dem.

  SvaraRadera