måndag 22 november 2010

LCHP dag 7: Proteinpulver

Idag har jag ätit något som ni aldrig trodde jag skulle äta. Jag köpte en påse proteinpulver som jag hört rätt bra saker om, det innehåller lite kolhydrater och mycket protein. Dessutom ska det smaka bra. Och visst smakade det mycket bättre än andra proteinpulver jag smakat.Jag tog 50 g (alldeles för mycket visade det sig sen) och blandade med en burk kesella. Fick tipset om det på Kattas blogg. Det var svårt att vispa och jag kunde bara äta två skedar innan illamåendet satte in. Kunde inte få ner det! Det växte i munnen på mig. Såhär två timmar senare känner jag mig fortfarande lite illamående. Proportionerna blev nog lite fel. Men även om jag bara haft i hälften hade det förmodligen ändå inte blivit särskilt gott.

Jag ska testa att blanda pulvret med mjölk, men om inte heller det blir aptitligt ser jag ingen anledning till att fortsätta äta proteinpulver. Jag kan få i mig en bra mängd med protein genom ägg, kesella och nötkött.

Men nu vet jag hur det smakar! :)

Dagens intag:
51 g fett
122 g protein
28 g kolhydrater

Hållt mig inom kalorigränsen? Ja

3 kommentarer:

 1. Ibland får man strunta i hur det smakar, bara man vet att det är nyttigt. Själv äter jag 1 msk nässelpulver, 1 msk nyponpulver tillsammans med fil varje morgon innan frukost. Inte gott alls men det går ner. Jag är helt övertygad om att det är nyttigt så därför går det ner. En tankeställare kanske.
  Ha det bäst och lycka till med din utprovning

  SvaraRadera
 2. Mamma: Ja det kanske är bäst att iallafall äta upp den påsen jag köpt. Hoppas det smakar bättre med mjölk :)

  SvaraRadera
 3. Jag åt massor med proteinpulver förut, men jag har gett upp - det är för äckligt! Tror knappast du behöver det om du äter LCHP, men det är ju smidigt att få i sig som mellanmål/efter träning. Jag brukar blanda med vatten och svepa. Det är enda sättet för mig, men nu var det över ett år sen jag drack nåt protein. Tycker proteinbars funkar bättre, även om det är mer kalorier och kolhydrater.

  SvaraRadera