onsdag 10 november 2010

Gårdagens middag: fläskkotletter med svamp- och baconsås

Igårkväll kom Fredrik hem från Stockholm. Vrålhungrig! Lunchen hade bara bestått av en bit lax och lite halloumi. Ingen mat för en fullvuxen karl. Så jag lagade en middag som är en återkommande favorit hos mig; fläskkotletter med svamp- och baconsås. Baconsåsen är så god att jag kan äta bara den :)

Jag kryddar kotletterna med salt och rikligt med vitpeppar. Till såsen hackar jag några champinjoner, en halv gul lök och klipper ner ett paket bacon i en stekpanna. När allt är geomstekt häller jag i ungefär 1 dl grädde och en skvätt soja och låter puttra på svag värme några minuter.

Mums!
Saknar vinterlöpningen!

Det var snökaos i länet igår. Det snöade och blåste hela dagen. Jag satt mest inne, har svårt att ta mig någonstans för cykling var förenat med dödsfara och min fot mår ännu inte bra. En liten del i mig önskade att jag kunde ge mig ut på en löprunda nu när snön hade kommit för första gången den här vintern. Jag har så starka minnen till vinterlöpningen för ett par år sedan då jag tog långa långsamma pass på hårdpackad snö med musik i öronen. Jag älskar att springa på vintern, det är nog min bästa årstid.

Idag ligger det ett vackert tjockt vitt täcke över marken, det är alldeles vindstilla. Väldigt vackert :) Mymlan har fått vara ute på balkongen en sväng, men hon blir inte långvarig. Det är nog för kallt för henne nu.

1 kommentar:

  1. Fy va gott det ser ut!!!

    Jisses va ni fått snö där uppe! Vi har det blaskigt och många plusgrader fortfarande :)

    SvaraRadera